Amenajarea gradinii

#ingijire vie #vita-de-vie iulie #gradinarit iulie #activitati gradinarit #activitati gradinarit iulie #ingrijire vita-de-vie

Vita-de-vie in luna iulie: ce lucrari trebuie sa faca orice gradinar

Vita-de-vie are nevoie periodica de ingrijiri, chiar daca a trecut primavara iar strugurii au inceput deja sa creasca. Iata care sunt lucrarile pe care orice gradinar trebuie sa le faca.

In primul rand trebuie sa te asiguri ca pamantul este lipsit de buruieni. Verifica periodic solul si actioneaza impotriva buruienilor ori de cate ori observi ca acestea isi fac aparitia. Acest pas este foarte important, deoarece iarba si buruienile consuma substantele nutritive din sol, necesare vitei-de-vie pentru a se dezvolta corespunzator.

Asigura-te ca vita-de-vie nu va fi afectata de boli precum mana, fainarea sau putregaiul cenusiu. Tot ce trebuie sa faci este sa o stropesti cu substante speciale pe care le gasesti in farmaciile fitosanitare. De asemenea, tot in aceasta luna, este perioada in care via trebuie stropita inmpotriva moliilor de struguri.

Verifica lastarii tineri si dirijeaza-i in zona de crestere. Acestia trebuie legati si dirijati periodic, in caz contrar vor creste haotic.

Asigura-te ca are suficienta apa. Si vita-de-vie are nevoie de apa pentru a se dezvolta. In perioadele secetoase, in care pamantul ajunge sa se usuce foarte mult, udarile nu trebuie sa lipseasca. Udarea vitei de vie trebuie sa continue pana in momentul in care strugurii au crescut suficient si incep sa se coaca. Dupa aceea udarilor vor fi reduse la strictul necesar, vita avand nevoie de mult mai putina apa in aceasta perioada.

Ai plantat vita-de-vie de curand? Atunci trebuie sa te ocupi de cel de-al doilea copacit si sa este indicat sa aplici un tratament fertilizant, pentru ca vita-de-vie sa se dezvolte rapid.

Atentie! Daca detii un soi de vita-de-vie extratimpurie sau timpurie este posibil ca luna aceasta sa trebuiasca sa incepi culesul strugurilor.

Sursa foto: wikimedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului