Amenajarea gradinii

#gazon #tundere gazon #stihl #robot de tuns iarba

VIKING revolutioneaza industria de peisagistica cu noul robot de tuns iarba iMow

Compania austriaca VIKING a lansat pe piata din Romania un robot ultra-inteligent pentru tuns iarba, care va schimba paradigma ingrijrii gazonului in urmatorii ani. iMow este disponibil si la noi tara, incepand cu aceasta luna, la distribuitorii STIHL – VIKING.

Produsul a fost dezvoltat pe parcursul a cinci ani de catre echipele de ingineri de la VIKING, ingloband tehnologii si inovatii de ultima generatie. Practic, robotul iMow inlocuieste toata munca de ingrijire a unui gazon, prin functiile sale inteligente. iMow taie singur iarba la o dimensiune pe care o stabileste utilizatorul, ocolind toate obstacolele, iar in momentul in care bateria este pe terminate, se cupleaza automat la o statie de andocare, unde se incarca, dupa care porneste din nou la munca. Procesul de intretinere a gazonului este unul continuu, iMow functionand practic dupa schemele presetate. Utilajul este atat de silentios incat poate lucra fara probleme si in cursul noptii. Robotul este setat sa marunteasca iarba foarte fin, astfel ca ea este lasata in urma pe gazon, dobandind in acest fel rolul de fertilizator natural.

iMow poate sa ingrijeasca suprafete cuprinse intre 500 si 4000 de metri patrati. Timpul de lucru este nerelevant pentru posesorul unui iMow deoarece, dupa instalarea si programarea utilajului, acesta devine activ permanent, functionand autonom si nesupravegheat. Practic iMow munceste doar atunci cand este cazul, fara ca utilizatorul sa-i mai poarte de grija.

Filosofia de la care au plecat inginerii VIKING in momentul in care au conceput acest dispozitiv inteligent a fost ca posesorul unei suprafete cu gazon sa-si elimine din activitatea zilnica grija si costul intretinerii acestuia. Din punct de vedere al sigurantei in utilizare, proiectantii de la VIKING au prevazut functii care fac din iMow un utilaj 100% safe. Orice obstacol neprevazut in calea robotului il face sa se opreasca si sa evalueze situatia, dupa care se retrage si isi continua activitatea. in plus, daca este ridicat de pe gazon, se opreste instant. Iar daca vreun vecin se gandeste sa-l “imprumute”, atunci o va face degeaba, pentru ca iMow porneste doar dupa ce i-a fost introdus un cod PIN si nu functioneaza decat in perimetrul in care este programat, in pereche cu staţia de andocare setata din fabrica.

Despre compania VIKING

VIKING este o companie austriaca fondata in anul 1981 şi parte a grupului german STIHL din 1992, dedicata in exclusivitate productiei de utilaje pentru gradinarit. Fabrica este situata in Langkampfen, Tirol, avand 329 de angajati, la sfarsitul lui 2013. Compania a atins anul trecut o cifra de afaceri de 153,9 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 10%, fata de 2012, fiind prezenta cu produsele sale in peste 60 de tari.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului