Amenajarea gradinii

#buruiana #furca #ierbicide #instrumente gradinarit #indepartare buruiana

Ustensile necesare pentru indepartarea buruienilor

Nu lasa buruienile sa-ti invadeze gradina! Chiar daca anumite buruieni sunt tolerate pentru a stimula biodiversitatea gradinii sau pentru a atrage insecte benefice, precum fluturii, prea multe buruieni distrug gradina si au un aspect neplacut. Afla mai jos cum sa distrugi buruienile daunatoare si sa ai o gradina frumoasa.

Iata mai jos cateva metode si ustensile cu ajutorul carora sa indepartezi buruienile nedorite din gradina:

Mulci. Acoperirea solului cu un mulci special pentru suprimarea dezvoltarii buruienilor este o metoda eficienta de a preveni germinarea plantelor daunatoare pentru gradina. Aceasta metoda trebuie folosita doar pentru solurile neplantate, in caz contrar, pe langa buruieni vor fi distruse si celelalte plante sau ierburi. Mulciul special pentru buruieni poate fi folosit si pentru a incalzi terenul inainte de plantarea semintelor sau sadirea copacilor.

Spray. Inmuierea solului in solutii speciale pentru buruieni ajuta la prevenirea dezvoltarii acestora in noile culturi. Este insa indicat sa folosesti aceste spray-uri inainte de insamantare si doar pe terenul neplantat. Evita sa le folosesti pentru tratarea peluzelor sau plantelor deja crescute. De asemenea, inainte de a aplica aceste solutii, este recomandat sa citesti cu atentie etichetele si modul de folosire.

Furci. Indepartarea buruienilor cu ajutorul unor ustensile asemanatoare furcilor este o metoda eficienta, deoarece in acest fel vei indeparta si radacinile perene si vei preveni propagarea acestor buruieni. Exista si furci mai mici, pe care le poti folosi pentru indepartarea buruienilor de dimensiuni reduse, care se dezvolta pe peluza. Furcile mari trebuie folosite doar pe arii extinse din gradina, pentru buruieni mari.

Cutit pentru flori. Aceasta ustensila folositoare este impinsa adanc in pamant si scoate eficient radacinile puternice ale buruienilor perene. Datorita formei sale ascutite, acest cutit nu distruge alte plante sau structura solului. Este eficient in special pentru indepartarea ciulinilor si papadiilor, care au radacini puternic infipte in pamant.

Ierbicide. Destinate peluzelor, ierbicidele sunt substante chimice care distrug rapid toate buruienile, fara a afecta iarba. Aceste chimicale pot fi cumparate gata preparate sau trebuie sa le diluezi manual inainte de a le folosi. Este recomandat sa porti intotdeauna echipament de protectie atunci cand stropesti gradina cu astfel de substante chimice.

Pe piata exista si alt tip de ierbicide, care pot fi aplicate individual, direct pe buruienile problematice. Acest proces este insa migalos si necesita mult timp si indemanare, in special pentru spatiile mici. Chimicalele sunt aplicate pe frunza, dupa care sunt absorbite rapid de planta, care va muri in scurt timp.

O alta metoda de indepartare a buruienilor este smulgerea directa din pamant, cu mainile. Ai grija insa sa porti manusi de protectie. De asemenea, buruienile trebuie smulse din pamant cu tot cu radacina. Dupa ce le smulgi pe toate, ai grija sa le aduni intr-un sac menajer sau sa le dai foc.

Sursa foto: homeimprovementpages.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare