Amenajarea gradinii

#unelte de gradina #unelte de gradinarit #magazie #amenajare gradina #gradina

Uneltele de gradinarit ce nu trebuie sa-ti lipseasca din magazie

Uneltele de gradinarit sunt extrem de importante pentru orice gradinar, chiar si pentru cei amatori. Asta daca iti doresti sa ai o curte sau o gradina ingrijita tot tipul anului. Iata care sunt uneltele ce nu trebuie sa-ti lipseasca sub nicio forma din magazie.

1. Sapa, lopata, grebla si cazma

Aceste patru unelte sunt primele pe care trebuie sa le achizitionezi in momentul in care te muti la curte. Sapa te ajuta sa indepartezi buruienile si sa nivelezi solul, pregatindu-l totodata pentru a planta noile recolte sau flori. Cu ajutrorul lopetii poti aseza compostul pe sol si tot cu ea poti indeparta gramada de pamant adunata dupa sadirea pomilor fructiferi, sau poti scoate pamantul pentru a forma gropi.

Cazmaua seamana cu lopata, insa este mai dreapta si mai ascutita. Cu o cazma poti delimita straturile de legume si poti intoarce solul din spatiile inguste. In schimb, grebla iti este de mare ajutor in momentul in care iti doresti sa aduni frunzele uscate sau buruienile ori sa imprastii si sa uniformizezi mulciului.

2. Unelte de mana

Un set de unelte mici, de mana precum sapaliga, lopatica sau grebla sunt esentiale pentru amenajarea corecta a rasadurilor de flori. Iti vor fi de mare ajutor la plantarea bulbilor, dezgroparea lor sau la mici lucrari de intretinere a rasadurilor. Tot acestea sunt extrem de utile si la operatiunile de ingrijire si replantare a florilor din ghivece.

3. Manusi de protectie

Manusile de protectie sunt un must, daca vrei sa iti feresti mainile de intepaturi si bataturi. Sunt recomandate in special celor care au in curte flori cu tepi (trandafiri) sau vor sa smulga buruienile cu mana. Este indicat sa achizitionezi o pereche de masnusi din piele, sau imitati din piele, care nu permit spinilor sa treaca prin ele.

4. Stropitoare

Udatul rasadurilor sau al florilor se face cu ajutorul unei stropitori. Chiar si florile din ghivece pot fi udate cu ajutorul acestei ustensile. Chiar daca pe piata au aparut si dispozitive inteligente de irigat gradina, stropitul florilor dupa reguluile clasice ramane o activitate relaxanta de care nu te poti lipsi.

5. Roaba

Roaba este un must pentru orice gradinar. Cu ajutorul acesteia iti vei usura considerabil munca. Este utila pentru a transporta frunzele uscate si/sau buruienile dar si pentru a cara pamant ori mulci pentru gradina. Cu siguranta in timp ii vei gasi o multime de alte utilizari.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare