Amenajarea gradinii

#semineu #amenajare gradina #decoratiuni gradina #semineu gradina

Ultima fita in materie de amenajarea gradinii: semineul in aer liber

E drept ca semineul nu este nicidecum o necesitate, ci mai degraba un element de decor impresionant mai ales prin prisma pozitionarii sale alta decat cea obisnuita. Insa vei vedea ca toti oaspetii tai vor admira noua ta gaselnita.

Punctul focal al gradinii

Un semineu asezat in gradina va atrage toate privirile. Practic, vei transforma gradina intr-un living in aer liber. Ai nevoie de un sezlong confortabil iar atunci cand vrei sa iti aduni gandurile aseaza-te, trage aer adanc in piept si atinteste-ti privirea catre flacara jucausa. Va functiona mai ceva ca orice ceai relaxant.

Insa poti face din gradina locul perfect de petrecere a serilor in compania prietenilor. Iar semineul poate fi nu doar un element de decor, ci si o sursa de caldura sau de lumina. Tot acolo poti amenaja si un loc de luat masa sau, de ce nu, chiar un mini bar.

Un semineu de mari dimensiuni, asezat langa casa, va fi punctul focal al terasei. Insa nu va fi doar un element de decor, ci si un intrument foarte util pentru serile in care vrei sa pregatesti un gratar in aer liber.

Decor romantic

Semineul in aer liber poate fi, de asemenea, si un decor foarte romantic. Iti poti aseza in fata lui rogojini din iuta si cateva perne in asa fel incat sa poti sta cat mai confortabil. Foloseste un trunchi de copac ca suport de masa si lampi cu abajur din bambus pentru a ilumina spatiul pe timp de noapte.

Foc de tabara

O varianta stilizata a cunoscutelor focuri de tabara este si acest semineu amplasat chiar in centrul mesei din marmura. Va fi locul ideal pentru cafeaua de dimineata sau pentru desertul savurat seara, pe racoare.

Soba exterioara

O varianta foarte interesanta este acest semineu extrem de simplu, dar foarte practic. Peretele din otel se incinge si emana caldura precum o soba de teracota incinsa.

Insa terasa ta poate functiona ca un adevarat living foarte elegant. Poti placa pavimentul cu placi din marmura, iar in loc de tavan foloseste cateva grinzi groase din lemn. In combinatie cu semineul vor face din acest spatiu locul perfect de socializare.

Sursa foto: gardendesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare