Amenajarea gradinii

#terorist #amenajare gradina 2013 #trenduri #trenduri gradinarit #gradina 2013

Trenduri in gradinarit in 2013

Cosurile impletite uriase, gradinile parfumate, lalelele, mini gradinile de legume si mirodenii sau pretentioasele hortensii reprezinta cateva dintre tendintele de top in gradinarit ale anului 2013. Daca iti doresti sa ai o gradina spectaculoasa, cu care sa iti impresionezi prietenii, inspira-te din tendintele anuntate de industrie in acest an!

Iata cum sa obtii gradina perfecta in 2013:


Flori parfumate

Mirositul florilor reprezinta o reactie naturala pentru multi dintre noi, atunci cand primim flori, ne plimbam printr-o gradina sau in parc, cu toate ca nu toate florile au un parfum deosebit. In 2013, gradinile parfumate vor deveni extrem de populare, iar florile cu un miros puternic se vor gasi in orice colt de gradina sau balcon.


Flori cu foliaj pestrit

Chiar daca majoritatea pasionatilor de flori si gradinarit prefera florile cu un colorit spectaculos, plantele cu foliaj pestrit sunt mult mai rezistente si usor de intretinut. Ele confera un spect proaspat oricarei gradini, chiar si in sezonul rece. Pentru o gradina cu adevarat spectaculoasa, poti alege soiurile de petunii pestrite, care au un foliaj luxuriant si flori atragatoare.


Bulbi

Plantarea de flori din bulbi reprezinta o metoda sigura prin care poti aduce la viata gradina ta la inceputul primaverii. Aceste flori confera gradinii tale multa culoare si parfum, iar lalelele sau zambilele pe care le vei cultiva iti vor aduce numeroase satisfactii.


Mini gradina de legume

Chiar daca nu dispui de o gradina mare, poti utiliza la maximum spatiul pe care il detii. In 2013, iubitorii de plante trebuie sa invete sa foloseasca inteligent resursele de care dispun. Astfel, daca vrei sa te bucuri pe durata intregului an de paste delicioase, asezonate cu un sos proaspat de busuioc, nu ezita sa cultivi la tine in gradina cateva fire.


Flori de "moda veche"

Plante precum lavanda, salvia ruseasca, hortensia sau Creasta Cocosului sunt flori care ne amintesc de vacantele din copilarie la bunici. In acest an, au intrat din nou in atentia specialistilor in gradinarit, care le recomanda pentru infrumusetarea gradinilor. Alaturi de mobilierul de gradina vintage, vei obtine o gradina spectaculoasa, retro si romantica.


Pavele permeabile

Daca esti in cautarea unei solutii pentru drenarea eficienta a apei din gradina ta, este momentul sa alegi pavele permeabile. Acestea ajuta la drenarea apei de ploaie si ofera gradinii un aspect curat si ingrijit.


Gradina de ierburi

In ultimii ani, tot mai multe persoane au devenit pasionate de gatit si, in acelasi timp, de achizitionarea de ingrediente cat mai proaspete. O solutie pentru ca mancarurile tale sa fie intotdeauna gustoase este sa cultivi acasa, pe balcon sau in bucatarie, in ghivece individuale, cateva dintre ierburile tale preferate, pe care le folosesti cel mai des la preparatele tale culinare speciale.


Cosuri impletite

In acest an, cosurile impletite din rachita, in care sunt plantate diverse plante si flori, vor fi la mare cautare in randul gradinarilor si detinatorilor de gradini. Aceste cosuri pot fi asezate pe suporturi speciale sau atarnate de copaci mai mari. In ele poti planta atat flori, cat si legume.



Sursa foto: americanhomestead.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului