Amenajarea gradinii

#lucrari gradina iarna #lucrari in gradina #amenajare gradina #gradina #zapada

Trei lucruri pe care le poti face in gradina, dupa caderea zapezii

Iarna s-a lasat asteptata, insa si-a facut aparitia in intreaga tara. Majoritatea regiunilor din Romania sunt inzapezite, insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai faci nimic in gradina si ca te poti odihni in voie. Iata patru lucruri pe care trebuie sa le faci intr-o gradina inzapezita.

1. Scutura arborii si arbustii de zapada

Zapada depusa pe crengile arbustilor si a arborilor, in special a coniferelor este extrem de frumoasa, insa este si periculoasa pentru acestia. Sub greutatea zapezii, crengile se vor lasa, ducand in final la deformarea coroanei. Asadar, daca vrei ca arborii si arbustii tai sa arate la fel de bine la inceputul primaverii nu lasa zapada sa se depuna pe acestia in strat gros.

2. Hraneste pasarile

Pasarile salbatice isi gasesc mult mai greu hrana in aceasta perioada a anului, mai ales daca pamantul este acoperit cu zapada. Fa-le un bine si agata din loc in loc hranitoare speciale, sau improvizate, in care sa le pui seminte. Daca prin preajma gradinii tale locuiesc si rozatoare, precum iepuri, nu strica sa lasi un morcov, doi si pentru acestea.

3. Planteaza flori in ghivece

Vrei sa te bucuri de frumusetea florilor inca din februarie? Atunci nu iti ramane decat sa plantezi florile preferate in ghivece, in interiorul casei. Tinute la caldura, acestea vor inflori inainte de venirea primaverii. In plus, pe cele mai rezistente, le poti scoate in curte odata ce temperaturile incep sa creasca.

Sursa foto: beachhutting.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului