Amenajarea gradinii

#gradina august #ingrijire gradina # greseli gradinarit #gradina #august

Trei greseli de gradinarit pe care sa nu le mai faci in luna august

Luna august este una dintre cele mai pline luni in ceea ce priveste gradinaritul. Tocmai de aceea, multi gradinari fac adesea greseli ireparabile, din lipsa de timp, din graba sau din neatentie. Iata care sunt greselile pe care nu trebuie sa le mai faci niciodata in luna august, in gradina.

 

1. Uzi gradina prea mult sau prea putin

Udarea gradinii este esentiala pentru ca plantele tale sa creasca si sa se dezvolte armonios. Trebuie sa tii cont de nevoiele fiecarei flori sau legume in parte si sa nu uiti sa uzi si copacii, mai ales daca este o luna secetoasa (cum se intampla de cele mai multe ori in august). Nu uda gradina in exces, deoarece plantele se vor ineca.

2. Tunzi pomii fructiferi

Tunderea pomilor fructiferi in luna august este o greseala pe care niciun gradinar nu trebuie sa o faca. Ramurile nu vor avea suficient timp sa se refaca pana la venirea iernii iar copacii vor deveni vulnerabili in fata frigului din sezonul rece. Cel mai bine este sa astepti venirea primaverii si sa ii tunzi atunci, mai ales daca iti doresti o recolta bogata.

3. Tunzi gazonul prea scurt

Gazonul trebuie tuns regulat, pentru a avea un aspect uniform. Tunderea acestuia insa nu trebuie facuta prea scurt. Tunderea scurta a acestuia poate duce la cresterea greoaie a ierbii si favorizeaza atacul daunatorilor. Mai mult, in perioadele secetoase, o astfel de tundere poate duce la ofilirea ierbii. Cel mai bine est ca luna aceasta sa tunzi iarba la o inaltime de 10 cm.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului