Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #spatiu spectaculos

Transforma-ti gradina intr-un spatiu spectaculos in 6 pasi

Planuiesti o reamenajare de proportii a gradinii tale in acest an? Afla ca transformarea poate fi chiar mai spectaculoasa decat planuiai, daca pui in aplicare cateva idei creative de amenajare. Iata, asadar, ce poti face pentru a-ti transforma gradina intr-un spatiu spectaculos !


1. Foloseste pardoseala exterioara


Pardoseala de exterior este o achizitie de efect in orice gradina si va transforma in totalitate spatiul destinat relaxarii. Daca ai deja o astfel de pardoseala, in acest an ai putea sa o inlocuiesti cu una deosebita. Spre exemplu, foloseste placi de pardoseala din lemn cu care sa creezi modele inedite - placile cu scanduri orizontale pot fi alternate cu placi cu scanduri in pozitie verticala.


2. Creeaza un contrast


Pentru a evita aspectul banal pe care il determina folosirea unui singur tip de material ( pietris , beton etc.), menit sa acopere pamantul, ideal ar fi sa alternezi materialele utilizate. Astfel, gradina ta poate fi acoperita cu placi ceramice , zonele acoperite de acestea fiind intretaiate de suprafete cu pietris. In tot acest timp, nu uita sa planifici felul in care iti vei amenaja plantele din ghivece pentru a profita la maxim de modelele create in gradina.


3. Lasa-te inspirat de interiorul casei


In cazul in care spatiul tau de relaxare din gradina este unul acoperit, nu ezita sa il decorezi cu mobila confortabila. Ce fel de piese de mobilier sa alegi? Opreste-te asupra celor de exterior, confectionate din materiale usoare, peste care sa aplici cuverturi si perne moi. Tot aici ai putea sa plasezi si fotolii tip beanbag.

Alege piese de mobilier vesele si chiar unele care sa completeze armonios mobila din interiorul casei. Astfel, vei crea coerenta, transformand gradina intr-o adevarata extensie a casei.


4. Da profunzime cu garduri orizontale


Liniile orizontale pacalesc ochiul si lungesc vizual o gradina de dimensiuni reduse. Le poti insera, asadar, in gradina ta sub forma unui gard pe care ai putea lasa sa creasca si plante agatatoare spectaculoase. Modelele de gard din care poti alege sunt variate - spre exemplu, daca urmaresti sa obtii un look contemporan, opteaza pentru un gard in culori inchise.


5. Include un paravan modern


Un paravan de inspiratie orientala reprezinta o modalitate ideala de a ascunde un perimetru de gradina care nu iti doresti sa fie expus privirilor celor care calca pragul casei tale. Avantajele unui asemenea paravan? Pe langa faptul ca este estetic, nu iti va oferi o senzatie de claustrare. In situatia in care dispui de o gradina de dimensiuni reduse, este recomandat sa folosesti un paravan deschis la culoare pentru a evita umbrele inchise care ar putea restrange si mai mult spatiul.


6. Investeste in plante mici


Nu stii ce sa faci cu acel colt din spatele casei pe care nu reusesti sa il amenajezi nicicum? Transforma-l in locul in care iti cultivi plantele de mici dimensiuni, care nu se extind nici la maturitate. Printre altele, aici ai putea planta mirodenii pe care le folosesti frecvent la gatit sau fructe de padure (de tipul fragutelor). Plantele pot fi cultivate in ghivece sau direct in pamant, dupa preferinta.

Sursa foto: housetohome.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului