Amenajarea gradinii

#loc de joaca gradina #loc de joaca copii #gradina # loc de joaca #transformare gradina

Transforma-ti gradina in locul de joaca ideal al celor mici

Cand ai o gradina e pacat sa nu profiti la maximum de spatiu si sa il amenajezi nu doar in beneficiul tau, ci si al celor mici. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti alegi mobilierul potrivit astfel incat copilul tau sa fie fericit in propriul loc de joaca:

1. Inconjoara-te de flori

Sursa foto: hgtvgardens.com

Ce poate arata mai bine decat o gradina plina de flori? Aproape ca nu mai ai nevoie de niciun alt decor pentru a te simti ca in rai. Este valabil si pentru cel mic. Multimea de culori va anima locul, iar copilul tau va prefera sa stea in gradina in loc sa mearga in parculetele dintre blocuri in care unde te uiti e numai nisip si beton.

2. Puzzle-ul din gradina

Daca nu ai foarte mult spatiu pe care sa plantezi flori, poti opta pentru un puzzle format din dale de beton si gazon. In felul acesta vei stabiliza si pamantul, dar vei avea parte si de multa verdeata. In plus, cel mic va fi incantat sa sara de pe o piatra pe alta.

3. Leaganul

Sursa foto: hgtvgardens.com

E suficient sa ai un arbore mai batran si leaganul pe care il vei atarna se va transforma pe loc in piesa de rezistenta a curtii tale. Vei adora sa te legeni chiar si tu seara, privind cu ochii catre stele.

4. Curtea copiilor

Sursa foto: hgtvgardens.com

Un spatiu special in care copiii sa isi poata crea propriile povesti este absolut necesar. Alege un locsor la umbra unui copac si delimiteaza-le un patrat sau un cer, pe care inconjoara-l cu plante mai inalte. Cei mici se vor simti minunat in curticica lor.

5. Terenul de joaca

Sursa foto: hgtvgardens.com

Atunci cand ai o curte mare, e pacat sa nu aloci un spatiu generos si copiilor. O casuta din lemn va fi locul ideal in care cei mici se vor putea adaposti in zilele toride sau in cele ploioase si tot acolo isi vor putea depozita si jucariile.

6. Fa-le o sperietoare

Papusile din lemn si carpe care sunt folosite de obicei in camp pentru a speria pasarile sau salbaticiunile vor o jucarie extrem de interesanta pentru cei mici. Ei se vor amuza de papusa hidoasa care va deveni un decor hazliu pentru locul lor de joaca.

7. Fructe din gradina

Sursa foto: hgtvgardens.com

Pentru copii este o experienta extrem de interesanta sa ia gustarea de dupa-amiaza in gradina si cu fructe culese chiar de ei direct de pe langa locul de joaca. Cateva tufe de capsune, o tufa de alun si un cais sunt suficiente pentru a le "livra" fructele necesare.

Sursa foto: gardenproductsonline.co.uk.jpg

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului