Amenajarea gradinii

#ghiveci #dovleac #halloween #ornamente #amenajarea gradinii #decoratiuni de Halloween

Transforma un dovleac intr-un ghiveci pentru plante in 3 pasi simpli

Stiai ca poti sa folosesti dovleacul pe post de ghiveci pentru plante? Dovleacul-ghiveci este un accesoriu usor de facut in curtea casei tale, se potriveste de minune cu designul gradinii de toamna si il poti folosi afara sau in casa. De Halloween, ghiveciul din dovleac este accesoriul perfect pentru petrecere!

Iata cum sa transformi un dovleac intr-un ghiveci original pentru florile tale din gradina, in cativa pasi simpli:


1 Pregateste dovleacul


Alege un dovleac cu un diametru si o greutate mai mare decat ghiveciul tau cu plante.

Bostanul poate fi folosit ca atare sau cioplit. In primul caz, acestuia i se taie un capac suficient de mare incat sa permita introducerea recipientului cu planta aleasa.

Scoate miezul cu seminte, scobeste si curata bine pe dinauntru, apoi lasa bostanul putin la uscat. Cand scoti miezul, foloseste un ziar sau coli de hartie pentru a nu face multa mizerie in jur. Intoarce dovleacul invers si fa un orificiu pentru a asigura scurgerea apei. Daca apa se acumuleaza in dovleac, planta se poate ineca, iar bostanul va putrezi.

Pentru a impiedica pamantul sau resturile vegetale sa cada prin orificiul de scurgere, pune deasupra lui un filtru de cafea.

Daca pregatesti un ghiveci de Halloween din dovleac, atunci il poti ciopli cu un cutit pentru a obtine un chip in stilul lampadarelor facute de copii din bostani.


2 Alege plantele pentru ghiveciul-bostan


Bostanii din vara pot fi decorati cu flori vesele cum sunt florile de Calibrachoa. Aceasta planta are o crestere rapida si este apreciata pentru florile ei colorate in roz, galben, rosu sau mov.

Pentru Halloween, poti obtine un efect dramatic cu nuante mai inchise. Alege, de exemplu, un ghiveci cu Heuchera, o planta buna pentru toata perioada anului si mai ales pentru toamna. Planta are frunze rosii primavara si de un rubiniu inchis toamna. Heuchera este ideala ca planta de taiat, ca pat de verdeata si ca o pata de culoare iarna.

Verbera face flori multe care rezista pana dupa primul inghet. Culorile florilor variaza de la rosu intens la albastru inchis, purpuriu si roz. Planta este folosita individual sau grupat, in ghivecele de la ferestre sau in cosuri suspendate.


3 Fixeaza planta in ghiveciul din dovleac


Introdu planta cu ghiveciul ei original in bostanul scobit, in asa fel incat sa se vada numai ramurile si florile. Tine cont de nevoile de apa si fertilizatori pe care le are planta respectiva.

Asaza ghiveciul singur, impreuna cu alte ghivece asemanatoare sau alaturi de bostani intregi. Il poti pune pe scari, pe jos, la fereastra sau intr-un loc unde sa poata fi vazut de toata lumea.

Cand dovleacul se degradeaza, scoate planta cu ghiveciul ei si depoziteaza-o intr-un loc potrivit, in functie de nevoile sale de temperatura si lumina. Dovleacul poate fi utilizat in compozitia compostului pentru gradina.

Daca nu folosesti o planta in ghiveciul ei original, asaza filtrul peste orificiul de scurgere, pune pamant in cavitatea dovleacului pana la jumatate, asaza planta si acopera radacina cu pamant, lasand cativa centimetri pana sus.

Sursa foto: fayettewoman.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare