Amenajarea gradinii

#agricultura #fermieri #ferma

Tot ce trebuie sa stii despre fermieri si agricultura

Ce au in comun porcii, porumbul, fructele, cerealele, puii, gainile si produsele lactate? Toate provin - in majoritatea cazurilor - de la ferme.

Fermierii traiesc, muncesc si isi petrec mare parte din viata la fermele de care se ocupa, care sunt situate, de obicei, in locuri pitoresti din zone rurala. Cu toate ca animalele se afla in prim-plan in cartile de povesti din copilarie, fructele si legumele sunt folosite ca exemple pentru a invata alfabetul si pentru a calcula, sunt putini aceia care stiu sau care constientizeaza ce presupune viata intr-o ferma. Cum se cresc puii de gaina, ce rol au caii in agricultura, cand se culege porumbul - iata cateva curiozitati din viata la tara.

Daca vrei sa devii fermier si iti doresti sa afli mai multe despre agricultura si ce presupune munca printre animale, iata ce ar trebui sa stii:

1. Agricultura este o afacere de familie

Pentru a reusi intr-un astfel de domeniu, cum este cel agricol, este important sa ai un sprijin constant din partea familiei. In cazul in care ai o afacere mai mare, poti investi in forta de munca. In schimb, daca ai o mica ferma, pe care intentionezi sa o dezvolti, atunci ai nevoie de sprijinul familiei, pentru a te ajuta sa ai grija de puii de o zi, ca sa culegeti impreuna recolta, pentru a face planuri si calcule. In plus, aceasta activitate presupune determinare, rabdare si multa munca, iar daca membrii familiei nu sunt pasionati de acest domeniu sunt sanse mari sa nu inteleaga efortul pe care il depui zilnic.

Totodata, in aceasta profesie, sprijinul comunitatii este esential. De regula, fermierii se cunosc intre ei, isi imprumuta utilajele si isi recomanda unii altora produsele.

2. Agricultura este un stil de viata

Mai mult decat a fi o cariera, agricultura este un stil de viata. Cei mai multi fermieri sustin ca, daca nu iti place acest tip de activitate, e mai bine sa nu te apuci de ea, pentru ca nu vei obtine cele mai bune rezultate. Frustrarile si nemultumirile zilnice nu isi au loc intr-o asemenea profesie.

3. Fermierii sunt obsedati de vreme

Daca pentru cei mai multi oameni conversatiile despre vreme intra la categoria discutii marunte, pentru fermieri nu este deloc asa. Acestia sunt obsedati de starea vremii, pentru ca de ea depinde intreaga lor afacere. Vremea rea le poate strica munca de cateva luni, in timp ce temperaturile potrivite intr-o anumita perioada a anului pot contribui la cresterea productiei.

4. Agricultura reprezinta un mod de a castiga bani

Pentru cei care nu au intrat niciodata in contact cu un fermier, viata printre animale, legume si fructe este idilica. Astfel ca, multi considera ca cei mai multi fermieri se ocupa de acest domeniu pentru a oferi un trai decent familiei lor, asigurandu-le hrana zilnica. In fapt, lucrurile stau putin diferit. Agricultura este o afacere de pe urma careia pot beneficia foarte multi oameni si nu doar membrii unei familii. Produsele sunt vandute in piete, in supermarketuri, exista o intrega linie de distributie, iar castigurile sunt in functie de modul in care fiecare isi promoveaza afacerea.

5. Agricultura este periculoasa

Listata ca una dintre cele mai periculoase profesii, cu agricultura nu este de joacă, susţin profesionistii in domeniu. Principala cauza de deces in aceasta profesie o reprezinta tractoarele care se rastoarna. Potrivit Organizației Internationale a Muncii, peste 335.000 de decese la locul de munca de pe glob au loc in domeniul agricol.

Ceea ce mai trebuie stiut despre fermieri este ca ei se trezesc inainte ca soarele sa rasara, astfel ca, daca iti place sa dormi mult sau sa lenevesti in pat pana la pranz, agricultura nu este un domeniu potrivit pentru tine.

Sursa foto: StockMediaSeller/ Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului