Amenajarea gradinii

#amenajarea gradinii #cum sa plantezi #copaci gradina # copaci livada

Top 5 copaci cu scoarta superba

Vrei sa iti creezi propriul colt paradisiac in gradina sau in livada? Un arbore impresionant, cu scoarta iesita din comun, poate fi atractia locului. In plus, iti va oferi in timpul sezonmului cald si locul umbrit la care ravnesti. Fie el de pe continentul european, fie adus de peste mari si tari, copacul tau va fura cu siguranta ochii vizitatorilor.

1. Fagul american

Fagul american se deosebeste de ruda sa de pe batranul continent prin culoarea mai deschisa a scoartei si prin finetea acesteia. Creste destul de incet, dar la maturitate poate depasi 30 de m. Coroana sa poate sa atinga un diametru de 15 m creand o zona bine umbrita si racoroasa in livada ta.

2. Mesteacanul

Nu doar ca da un aer usor exotic gradinii sau livezii tale, dar mesteacanul are mai multe intrebuintari decat iti imaginezi la prima vedere. In cazul in care casa ta are un semineu, lemnul mesteacanului adult este recomandat pentru un foc romantic intr-o seara de toamna timpurie. Mugurii semintele si seva de mesteacan sunt folosite in terapii naturiste pentru tratarea bolilor sistemului nervos si a afectiunilor renale.
 
3. Artarul trident

Chiar daca frunza artarului apare pe steagul Canadei, urmatorul arbore recomandat pentru gradina ta este originar din Japonia. Artarul Trident este destul de sensibil ca puiet, dar dovedeste o rezistenta deosebita la maturitate. Scoarta se exfoliaza in solzi si placi, cu un amestec interesant de portocaliu, maro si gri. Acest artar poate fi folosit solitar, in curti. Coloritul de toamna este foarte frumos, diferind de la un copac la altul, frunzele cazand pe rand. Atinge inaltimi de 8-10 m cu un diametru al coroanei de 6-8 m.

4. Artarul japonez

Pentru un plus de exotism, ruda mai scunda a Artarului Trident, Artarul Japonez poate scoate in evidenta curtea sau gradina ta prin coloritul de un rosu intunecat al frunzelor sale. Frunzele colorate ale acestui arbust ornamental, rezistent la frig, arata foarte bine atat in curte, cat si pe terasa. Ritmul de crestere este destul de lent, de aceea se potriveste in gradinile mici, sau se poate planta chiar si intr-un ghiveci mare. Are rezistenta crescuta la frig.

5. Carpenul european

Pana si banalul carpen indigen poate oferi un farmec deosebit curtii sau livezii tale. In plus, la maturitate te fereste pe deplin de privirile curiosilor. Coaja sa devine in perioada adulta intesata cu un muschi verde deschis ceea ce arata cata umezeala si racoare asigura umbra lui.

Foto: actualmm.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului