Amenajarea gradinii

#japonia #olanda #belgia #flori #italia #festivalul international al florilor #festivalul florilor #jersey

Top 5 festivaluri internationale ale florilor

Festivalurile florilor sunt organizate anual in diverse colturi ale lumii pentru a sarbatori frumustea acestor plante colorate si parfumate. De multe ori, festivalurile se transforma in adevarate competitii florale. Concurentii se intrec in realizarea unor aranjamente spectaculoase, cu care defileaza pe strazile oraselor, spre deliciul localnicilor, dar si al turistilor.


1. Bloemencorso, Olanda

Bloemencorso ("Parada florilor") este cel mai mare festival al florilor din lume. Se organizeaza anual in prima duminica din septembrie, in orasul olandez Zundert. In ziua festivalului, care alegorice imense defileaza pe strazile orasului, fiecare fiind ornat cu zeci de mii de flori, astfel incat sa creeze un aranjament floral superb. Desi Olanda este supranumita "Tara lalelelor", la festivalul Bloemencorso se folosesc doar dalii pentru decorarea carelor alegorice.



Sursa foto: amusingplanet.com


2. Bataia cu flori de la Jersey

Bataia cu flori de la Jersey este un festival al florilor organizat in cea de-a doua zi de joi din luna august. In prezent, in cadrul festivalului nu se mai bate nimeni cu flori, insa denumirea a fost pastrata inca de la inceputul anilor 1900, cand spectatorii si concurentii incingeau adevarate batalii cu flori, pentru a se distra.

Pe strazile orasului Jersey defileaza care alegorice decorate cu flori de toate culorile si luminate cu zeci de becuri.



Sursa foto: amusingplanet.com


3. Festivalul florilor "Infiorata", Italia

Orasul Genzano din Italia este cunoscut pentru celebrul festival al florilor "Infiorata". Evenimentul se desfasoara anual, in a doua saptamana a lunii iunie. Artistii locali acopera un intreg bulevard din oras cu imense covoare din flori, inspirate din picturi religioase, opere de arta sau forme geometrice. Dupa incheierea festivalului, elevilor din Genzano le este permis sa distruga impresionantele covoare de flori.



Sursa foto: odditycentral.com


4. Festivalul florilor de la Bruxelles, Belgia

La fiecare 2 ani, in Bruxelles se organizeaza traditionalul festival al florilor. Piata Mare din oras este acoperita cu un covor imens din flori, la care lucreaza zeci de voluntari si artisti locali. Begoniile si irisii sunt principalele flori folosite pentru spectaculoasele aranjamente.



Sursa foto:amusingplanet.com


5. Festivalul infloririi ciresilor, Japonia

In fiecare primavara, in Japonia se organizeaza festivalul infloririi ciresilor (Sakura). Acesta este cel mai important eveniment dedicat florilor si dateaza din 1930. Festivalul este organizat in mai multe orase si atrage anual zeci de mii de turisti dornici sa admire ciresii proaspat infloriti.



Sursa foto: utcjapan.co.jp

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare