Amenajarea gradinii

#unelte gradinarit #gradina #tuns iarba #obiecte periculoase #masina de tuns iarba

Top 5 cele mai periculoase obiecte din curte

Pentru ca spatiul din curtea ta sa fie cat mai frumos amenajat, este nevoie de multa munca si de folosirea unor unelte speciale. Acestea pot fi foarte utile pentru gradinarit, insa sunt, de asemenea, si foarte periculoase. Iata cateva dintre obiectele care te pot rani daca nu esti atent!


1. Ghivecele de flori

Desi ar putea sa ti se para surprinzator, ghivecele de flori reprezinta cauza multor accidente pentrecute in curte. Home Grown Comunity Owned noteaza ca aproximativ 5.300 de accidente se petrec intr-un an din cauza ghivecelor de flori.

Suporturile pentru flori foarte mari umplute cu pamant sunt extrem de grele, iar mutarea lor, de unul singur, dintr-o parte in alta a gradinii poate provoca rupturi musculare.


2. Masinile de tuns iarba

Pentru a avea un gazon frumos, majoritatea gradinarilor folosesc masinile de tuns iarba. Acestea sunt insa si cele mai comune unelete de gradinarit care provoaca accidente. In cazul in care nu sunt folosite in mod corespunzator, masinile de tuns iarba pot provoca rani sau chiar accidentari grave.

Mai mult decat atat, pietricelele sau alte obiecte ascutite care se afla pe gazon in momentul folosirii masinii de tuns iarba sunt aruncate cu o viteza foarte mare si te pot lovi. De asemenea, multe masini de tuns iarba degaja vapori care pot fi foarte periculosi daca sunt inhalati.


3. Uneltele pentru buruieni

O gradina frumoasa este o gradina fara buruieni. De aceea, orice gradinar stie ca trebuie sa-si curete gradina de acesti "intrusi". Uneltele folosite pentru a taia buruienile pot fi insa periculoase. Acestea pot provoca rani, mai ales la nivelul mainilor. De aceea este important sa fie folosite cu mare atentie.


4. Furtunurile si aspersoarele

Potrivit Societatii Regale pentru Prevenirea Accidentelor, aproximativ 1.900 de accidente au loc in fiecare an din cauza furtunurilor si a aspersoarelor.

Mai mult decat atat, furtunurile sunt confectionate din PVC, care este un material plastic murdar, acesta putand afecta sanatatea oamenilor.


5. Pistolul de impuscat cuie

Cand trebuie sa faci mici reparatii prin curte, unul dintre instrumentele pe care le folosesti este pistolul de impuscat cuie. Acesta poate fi insa cauza multiplelor accidente care se intampla in afara casei. Ranile la nivelul degetelor si a mainilor sunt printre pricipalele efecte negative ale folosirii fara atentie a pistolului de impuscat cuie.



Sursa foto: imasinglelondongirl.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare