Amenajarea gradinii

#peisagistica #stiluri de peisagistica #peisagistica gradini

Top 3 cele mai frumoase stiluri de peisagistica

Iti place sa fii aproape de natura, iubesti florile si iti doresti o gradina unica, in care sa te traiesti relaxat si sa simti pulsul naturii? Inspira-te din tendintele internationale de decorare si amenajare a gradinilor, propuse de 3 arhitecti de renume.

Descopera mai jos trei dintre cele mai frumoase stiluri de peisagistica urbana!


Resedinta Malinalco din Mexico City

Resedinta Malinalco din Mexico City este situata in sudul Vaii cu acelasi nume, in mijlocul livezior de fructe si a plantatiilor de cafea. In aceasta zona, aleasa de vechii azteci pentru a-si ridica un oras puternic, inca mai exista stravechiul sistem de irigatie.

Arhitectul peisagist Mario Schjetnan a creat o oaza de liniste si contemplare. Gradina care inconjoara resedinta este formata din terase, camere exterioare, bazine cu apa curgatoare si vegetatie luxurianta.

Canalele de apa, potecile si zonele de relaxare umbroase sunt inconjurate de plante exotice, iar bananierii si filodendronii completeaza ambianta paradisiaca.


Resedinta Maple Hill din Westwood

Resedinta Maple Hill este intinsa pe aproximativ 3 hectare de teren si cuprinde o casa, un hambar, o piscina si numeroase dependinte. Conceptul intregului design al resendintei este bazat pe principiile open space, iar arhitectul Stephen Stimson a creat un spatiu care sa raspunda nevoilor locatarilor si, in acelasi timp, sa conserve natura.

Proprietatii resedintei si-au dorit un spatiu in care natura sa faca parte din stilul lor de viata si care sa incurajeze explorarile. Gradina este ideala pentru relaxare, dar si pentru petrecerile mari alaturi de prieteni.

Orhideele pitice, ghivecele cu floarea soarelui, arbustii si copacii luxurianti intregesc ambianta gradinii.


New Century Garden din Palm Springs

Orasul Palm Springs este cunoscut pentru arhitectura moderna, care utilizeaza materiale si tehnologii contemporane pentru a crea gradini unice, intr-un mediu desertic.

Proprietarul resedintei si-a dorit sa obtina o gradina luxurianta, cu diferite spatii destinate distractiei, relaxarii si meditatiei. Peisagistul Steve Martino, care a lucrat indeaproape cu proprietarul resedintei, designer si el, a transformat radical peisajul monoton si uscat al desertului, cu ajutorul cactusilor luxurianti, bazinelor de apa, palmierilor si spatiilor special amenajate pentru practicarea golfului.



Sursa foto: gardendesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare