Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina

Tipuri de gradina pentru spatii mici

Cu putina creativitate, poti sa iti amenajezi o gradina superba, chiar daca spatiul nu iti permite sa te desfasori pe o suprafata generoasa. Ofera culoare gradinii tale cu ajutorul unui design deosebit care sa te impresioneze atat pe tine, cat si pe musafirii tai. Iata cateva planuri pentru amenajarea gradinilor mici oferite de portalul "Better Homes and Gardens".


Gradina luxurianta

Impactul mare este dat tocmai de plantele bogate in frunze si de multitudinea de culori. Pentru a amenaja o gradina luxurianta in spatiul tau restrans, ai nevoie sa il delimitezi cu ajutorul unui mic gardulet din lemn sau pietre. Trateaza in prealabil solul si scapa-l de buruieni, apoi planteaza ferigi.

Alege mai multe tipuri si lasa-le sa creasca salbatic, ca o padure tropicala. In functie de tipul lor, acestea sunt colorate in mod diferit. De exemplu, Athyrium niponicum "Metallicum" este deosebita prin coloritul sau de tip curcubeu.


Gradina indrazneata

Scoate-ti in evidenta micul colt de Rai si sadeste cateva specii indraznete de plante, in tonuri aprinse de rosu, portocaliu sau galben, cum ar fi coada soricelului, sedum, crini si multe altele. Sunt plante rezistente, care vor arata foarte bine concentrate intr-un spatiu de numai doi metri patrati.


Gradina umbrita

Nu ai niciun motiv sa lasi gol un spatiu umbrit. Atunci cand ai o gradina mica, alege flori mai rezistente, de culoare deschisa, care sa mareasca vizual spatiul in care se afla. Opteaza pentru cele albe, galbene sau in nuante de roz. Anemona, bleeding heart si ligularia sunt cateva specii care te vor ajuta sa ai parte de o gradina umbrita superba.


Gradina romantica

Trandafiri usor parfumati, margarete vesele, crini care cresc singuri - de toate acestea poti avea parte intr-un mic coltisor de Rai, pe care sa il amenajezi dupa bunul tau plac. Pe langa faptul ca vei avea parte de o gradina care sa iti ascuta simturile, aceste plante sunt usor de ingrijit si rezista la conditii meteorologice mai grele decat pare la prima vedere.



Sursa foto: annies-gardens.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului