Amenajarea gradinii

#gard #garduri #modele gard #gard curte #gard gradina

Tipuri de gard pentru curte si gradina

Gardurile care imprejmuiesc curtea si gradina sunt menite sa-ti delimiteze proprietatea si sa impiedice strainii sa patrunda pe terenul tau fara permisiune . Pe langa aceasta functie, gardul este un element estetic care infrumuseteaza casa si iti confera intimitatea de care ai nevoie pentru a-ti desfasura activitatile.

Alegerea tipului de gard depinde de stilul casei, dar si de preferintele tale. In general, pentru astfel de constructii se folosesc materiale rezistente, precum lemnul, metalul, piatra si cimentul. Costurile pe care le presupune construirea unui gard pot fi, de multe ori, destul de ridicate, insa o parte din suma poate fi impartita cu vecinul, in cazul in care este de acord cu ridicarea unui gard comun.
 

Gard din lemn pentru curte si gradina


Gardurile din lemn nu sunt la fel de trainice precum cele din fier, piatra sau ciment . In timp, lemnul se deterioreaza din cauza ploilor, a vantului si a soarelui puternic si trebuie ingrijit anual pentru a nu se distruge.

Cu o oferta atat de variata de materiale, designul unui gard de lemn este doar o chestiune de imaginatie. In general, gardurile din lemn pastreaza un aer rustic si sunt recomandate pentru zonele rurale sau pentru complexele de case din oras.

Poti alege ca model un gard cu sipci orizontale, prinse la distanta de cativa centimetri unele de altele. In acest fel, gradina si curtea ta vor fi aerisite. Un astfel de model nu pastreaza intru totul intimitatea proprietatii tale. Din cauza spatiului dintre sipci, unele animale de mici dimensiuni pot patrunde in gradina ta, insa altele pot iesi, cum sunt gainile, de exemplu.


Sursa foto: gabinvest.ro
 

Gard de lemn cu sipci incrucisate


Gardul de lemn cu sipci incrucisate este deosebit de estetic, mai ales daca este vopsit cu lac in nuanta naturala a lemnului. Acest tip de gard se preteaza de minune pentru plantele agatatoare de genul iederei sau zorelelor.



Sursa foto: gabinvest.ro
 

Gardul de plasa si sarma


Gardul de plasa este format din ochiuri de sarma, iar la o anumita distanta este sustinut de stalpi metalici. In functie de preferinta, gardul de plasa se poate montat pe o fundatie din ciment. Din cauza ca ofera vizibilitate foarte mare in curte si gradina, langa acest timp de gard este recomandata plantarea unor plante cataratoare , care au scopul de a infrumuseta constructia si de a oferii curtii tale mai multa intimitate.


Sursa foto: annieskitchengarden.blogspot.com
 

Gard de tip semi-compact


Gardul de tip semi-compact este un model traditional de gard, care iti asigura intimitatea proprietatii, insa permite gradinii si curtii tale sa respire. Acest model de gard este ideal pentru curte si gradina sau pentru imprejmuirea unei anumite zone, cum ar fi piscina, o gradinita cu flori sau cusca unui caine.


Sursa foto: gardulmeu.ro
 

Gard din piatra de rau si fier forjat


Gardul din piatra de rau si fier forjat este elegant si somptuos, insa pretul ridicarii unei astfel de constructii imprejmuitoare este mare si este destul de greu sa ingradesti si curtea si gradina. Un astfel de gard se preteaza pentru latura din fata a casei, pentru laturile laterale si pentru gradina poti opta pentru un gard de lemn sau de plasa, al carui pret este mult mai mic.



Sursa foto: petricas.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului