Amenajarea gradinii

#terase #terase mansarda #gradini corturi #mese fier forjat #vase teracota

Terasele la mansarda, un loc ideal pentru o gradina spectaculoasa

Desi foarte multe persoane fug de locuintele la mansarda, acestea sunt o adevarata comoara in ceea ce priveste decorarea. Terasele imense de care dispun acestea sunt o delectare pentru pasionatii de design interior si pentru iubitorii gradinaritului, deoarece aceste spatii se pot transforma in colturi naturale magice. Iata cateva moduri de a decora terasele de la mansarde. 

Surse de lumina foarte puternice

Terasele de la mansarde sunt ideale de transformat in cele mai luxuriante gradini, deoarece aceste spatii ofera foarte multa lumina si posibilitati nelimitate de decor.

Pentru amenajarea lor poti folosi anumite teme, care sa te ajute sa creezi o atmosfera care sa te poarte in calatorii. De exemplu, la moda sunt gradinile si terasele cu accente arabesti. Acestea au un decor ce iti taie respiratia si te imbie la meditatie si relaxare. Pentru amenajarea lor poti folosi lemnul, fierul forjat si combinatii de textile in sute de culori. Matasea este unul dintre materialele ce caracterizeaza cel mai bine decorul marocan, iar gradinile orientale, in stilul Zen, asa cum mai sunt numite, sunt ideale pentru mediile urbane, foarte agitate.






2. Gradinile-corturi

In acest moment, unul dintre cele mai in voga decoruri sunt cele in stil cort. Acestea iti vor da senzatia ca te afli mereu in vacanta, mai ales ca ele erau folosite de triburile nomade. Covoarele si tesaturile sunt elementele-cheie ale acestui tip de decor, iar plantele suculente si cat mai opulente sunt ideale pentru a recrea o atmosfera salbatica si, in acelasi timp, rustica.


3. Vegetatia bogata pentru intimitate

Vegetatia cat mai bogata, cu plante luxuriante, este ideala pentru amenajarea unei terase in cadrul unui penthouse. Aceasta iti poate oferi intimitate la viata privata, dar si un decor fabulos, desprins parca din mijlocul naturii. In plus, aceste plante luxuriante vor crea un mediu racoros in gradina ta, transformandu-l in locul ideal pentru a petrece serile de vara.

De asemenea, obiectele vechi si plantele foarte colorate pot anima orice teresa, asa ca nu ezita sa folosesti in minigradina ta de la mansarda elemente precum mesele din fier forjat sau vasele de teracota vopsite in nuante puternice.






Sursa foto: estiloydeco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului