Amenajarea gradinii

#mobilier #terasa #mobilier gradina #amenajare gradina #amenajare terasa #mobilier terasa

Terasa perfecta in doar 5 pasi

Planuiesti sa petreci mai mult timp in aer liber in aceasta primavara? Ei bine, terasa din fata casei tale poate fi cea mai buna optiune pentru zilele in care vrei sa te relaxezi. Amenajarea acestui spatiu poate fi o sarcina destul de dificila, insa, daca ai reusit sa amenajezi camerele casei, poti alege cu usurinta si mobilierul pentru terasa. Iata cateva ponturi care te-ar putea ajuta sa faci o alegere buna, in ceea ce priveste mobilierul pentru terasa, cu bani putini si fara prea mari batai de cap.


1. Alege doar mobilierul strict necesar

Chiar daca unele piese de mobilier sunt estetice, ele nu sunt neaparat utile pentru amenajarea terasei. Este recomandat ca, atunci cand alegi mobila pentru terasa, sa tii cont de raportul calitate-pret-utilitate. De exemplu, fotoliile din piele nu sunt elemente de mobilier utile pentru amenajarea terasei, chiar daca au un aspect foarte placut.


2. Alege cele mai bune scaune

Scaunele pliante reprezinta cea mai buna optiune pentru amenajarea terasei din fata casei, intrucat sunt usor de depozitat, ocupa putin loc, iar in lunile de iarna - cand nu le folosesti - le poti gasi cu usurinta un loc in garaj.


3. Curata mobilierul

Este ideal sa cureti mobilierul de pe terasa cel putin o data la sase luni, pentru a preveni distrugerea lui. Mobilierul din lemn se poate deteriora usor de la soare sau de la ploaie, de aceea are nevoie de mai multa atentie pentru a se pastra impecabil.


4. Alege mobilierul in functie de zona in care locuiesti

Daca locuiesti intr-o zona in care vantul bate cu putere, este indicat sa alegi mobilier mai greu, pentru a evita eventualele probleme. Scaunele din plastic sau din rachita nu sunt o alegere inspirata pentru aceste zone. In schimb, poti opta pentru scaune si mese din fier forjat sau din lemn.


5. Alege culoarea de mobilier potrivita

Culoarea mobilierul se poate estompa din cauza razelor soarelui sau a ploii, de aceea este recomandat sa alegi piese de mobilier a caror culoare sa reziste in timp. Cea mai inspirata alegere pentru mobilierul din plastic o reprezinta negrul.

Chiar daca sunt culori placute, retine ca rosul si galbenul sunt predispuse la decolorare. Albul este, de asemenea, o alegere rezistenta, insa obiectele albe de mobilier necesita mai multa ingrijire.



Sursa foto: modernhousez.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului