Amenajarea gradinii

# pergole terase #terasa casa #pergole

Te-ai mutat la tara? Cum sa amenajezi o terasa moderna fara sa alterezi stilul rustic al casei

Starea de urgenta de la inceputul pandemiei COVID-19 si cele doua luni de restrictii severe care ne-au inchis practic in case i-au determinat pe multi sa plece din apartamentele de bloc si sa se mute la curte. Altii si-au cumparat o casuta undeva departe de oras, doar pentru a avea unde sa evadeze. Oamenii au invatat sa aprecieze mai mult natura si timpul petrecut in aer liber atunci cand le-a fost luate. Viata la tara nu inseamna compromis si renuntare la confort si tehnologii moderne, iar cei de la Sun Leader au solutiile potrivite pentru cei care inteleg asta.

Si inainte de debutul pandemiei, dar mai ales dupa acel moment, tendinta oamenilor de  la oras de a se retrage la tara, unde sa se poata bucura de lucruri simple si de darurile naturii a inceput sa creasca. Poate in mod surprinzator, multi dintre acestia sunt tineri care au invatat ca tot ce puteau face intr-un birou se poate face acum si de acasa, odata cu telemunca; altii chiar au renuntat la joburile de zi cu zi si isi deschid mici afaceri care au sau nu legatura cu viata la tara, dar care le ofera si timp sa se bucure de ea.

Rusticul nu exclude solutiile moderne

Cine cauta viata la tara apreciaza tocmai spiritul rustic, insa nu inseamna ca nu poti avea un coltisor modern in curtea ta. A te muta la tara nu inseamna neaparat sa renunti la confort si eleganta. Asa ca o pergola bioclimatica independenta, spre exemplu, poate tine oricand locul unui foisor ce poate deveni neincapator, oricat ar fi de mare. 

Structura de sine statatoare a pergolei are o rezistenta ridicata, desi este realizata din aluminiu usor, ceea ce face ca o pergola bioclimatica sa poata fi ideala atat pentru o terasa de vara, cat si una de iarna, daca decideti sa o inchideti. Pergolele bioclimatice au lamele din aluminiu ce nu sunt doar retractabile, ci si rotative, astfel ca pozitia lor poate fi reglata in functie de necesitati, fie prin telecomanda, fie printr-o aplicatie mobila. Acoperisul retractabil izoleaza foarte bine si atunci cand este soare si cauti un loc cu umbra in care sa lucrezi sau sa te relaxezi, dar si in sezonul rece, cand vrei sa iti bei cafeaua in aer liber cand ploua sau sa privesti ninsoarea de aproape.

Terasa perfecta pentru iarna exista!

Terasa de iarna ideala poate fi inchisa cu sisteme de sticla glisanta, care o transforma intr-un spatiu sigur si bine izolat indiferent de vremea de afara. Cu mobilierul si decorul potrivit terasa ta inchisa poate servi ca un spatiu in care organizezi o masa de Craciun sau o seara relaxata cu prietenii si familia; la nevoie in interior puteti monta si sisteme de incalzire pe gaz, electrice sau panouri iradiante.

Pergola retractabila si inchiderile din sticla tip sliding (actionate manual) sau panorama (electrice) sunt calea cea mai simpla catre o terasa multifunctionala, de care te poti bucura indiferent de vremea de afara si de anotimp. Pentru un plus de intimitate, confort si eleganta, puteti instala si sisteme Zipscreen opac (cu sau fara perforatii) sau transparent, asemanatoare unor jaluzele pe care le poti cobori sau ridica dupa bunul plac.

Viata la tara inseamna sa imbratisezi stilul rustic, dar nu si sa renunti la confort si tehnologie. Daca faci alegerile corecte pentru casa si curtea ta, vei avea o gospodarie in care traditiile si tehnologia moderna se impletesc admirabil, intr-un mod elegant, pentru a-ti aduce in fiecare zi bucurie.

Sursa foto: pergole-retractabile.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului