Amenajarea gradinii

#deszapezire curte #masina tuns iarba #deszapezire

Solutia ingenioasa pentru curatarea zapezii din curte! Foloseste tractorasul de tuns iarba

Specialistii austrieci de la VIKING au proiectat un sistem de plug care se adapteaza la tractorasele de tuns iarba. Astfel, posesorii de astfel de utilaje le pot folosi si iarna la deszpezirea curtii, nu doar la ingrijirea gazonului. Setul de iarna care se monteaza pe tractoras include si lanturi de zapada de 18 sau 20 de inch, precum si un acumulator special de sezon, pentru a face fata temperaturilor scazute. Plugul de zapada are o dimensiune de curatare de 125 cm si poate face fata cu brio muncilor de deszapezire din curte. Plugul poate fi manevrat cu usurinta direct de pe scaunul soferului. Acest accesoriu este compatibil atat cu tractorasele din seria T5, cat si cu gama de varf T6.

Tractorasele din seria 5 se folosesc la tunderea ierbii pe suprafete de pana la 6000 mp, iar cele din seria 6 sunt utile pentru suprafete de gazon de pana la 10.000 mp. Producatorul austriac a pus pe piata cate trei motorizari pentru fiecare varianta. Astfel, tractorasele din seria 5 au fost dotate cu motoare de 9CP, 12,6 CP si 15,7 CP, doar primele doua gasindu-se pe piata din Romania. Pentru seria 6, austriecii au implementat motoare de 12,8 CP, 15,7 CP si 19,3 CP. Cel mai robust si dotat utilaj de acest fel se gaseste si pe piata noastra. Acesta poarta indicativul MT 6127 ZL si functioneaza cu motorul de 19,3 CP.

Nou record mondial marca VIKING: un tractoras de tuns iarba a atins 215 km/h

Inginerii de la VIKING si STIHL au surprins intotdeauna piata prin lucruri inedite si inovatie. Pe langa robotul de tuns iarba, lansat de curand, cea mai recenta “nazbatie” tehnica a celor de la VIKING este un tractoras de tuns iarba modificat pentru atinge viteze uluitoare. Faptul s-a petrecut pe 5 noiembrie 2015, pe un aeroport din Norvegia, unde un tractoras de tuns iarba VIKING, din seria T6, a fost cel mai rapid din lume, atingand 215 km/h. Echipa care a atins acest record mondial a reusit sa il transforme pe micutul T6 intr-un adevarat monstru care dezvolta 408 CP. Pe langa modificarea propulsorului, tractorasul de la VIKING a primit cauciucuri si schimbator de viteze de Formula 1.

VIKING este o companie austriaca, parte a grupului german STIHL din 1981, dedicata in exclusivitate productiei de utilaje pentru gradinarit si pesiagistica. Fabrica este situata in Langkampfen, Tirol, avand 350 de angajati. Compania a atins in 2014 o cifra de afaceri de aproximativ 180 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 16,5%, fata de 2013, fiind prezenta cu produsele sale in peste 60 de tari.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare