Amenajarea gradinii

#amenajare gradina bani putini #sfaturi gradinarit #amenajare gradina

Sfaturi pretioase, pentru a amenaja o gradina cu bani putini

Cu siguranta te gandesti ca pentru amenajarea unei gradini sau a unui loc de relaxare, ai nevoie de sfaturile unui arhitect peisagist sau ca trebuie sa citesti multe carti de gradinarit. Nu este obligatoriu! Iti poti amenaja singur o gradina de vis, cu buget minim. Ai nevoie doar de putina imaginatie. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont:

Seminte, in loc de rasaduri

Sursa foto: hephzibahhouseofprayer.gtwop.com

Opteaza pentru cumpararea semintelor pentru florile si legumele pe care vrei sa le plantezi, caci sunt mai ieftine decat rasadurile. Le poti planta direct in gradina sau in rasadnite ori in ghivece, urmand sa le resadesti mai apoi in gradina. De asemenea, o varianta excelenta de economisire este sa strangi chiar tu seminte de la plantele pe care le ai deja in gradina, pentru a le sadi anul viitor.

Decor din mobilier vechi

Pentru a crea un spatiu de relaxare in curte, opteaza pentru solutii de decor reciclabile. Poate fi vorba despre un mobilier vechi din casa, precum un scaun sau un dulap, pe care sa le transformi in suporturi inedite pentru ghivecele cu flori.

Pana si cauciucurile folosite de la masina le poti folosi pentru confectionarea unui leagan pentru copii. Ai nevoie doar de putina vopsea colorata, ca sa le "inveselesti" aspectul si de o sfoara cu care sa le prinzi bine de crengile unui copac.

Sursa foto: decorating-design.com

Fa-ti propriile solutii de stropit, impotriva daunatorilor

In loc sa cheltui bani pe solutii impotriva buruienilor, unul dintre cel mai mare cosmar al gradinarilor, pot apela la solutii naturale. Poti sa pelezi cu incredere la apa fiarta, care a dat in clocot de cateva ori. Pune-o intr-un recipient din metal si toarna-o la radacina buruienilor, pe care o va distruge.

Trebuie sa fii atent ca apa sa nu atinga legumele si florile din gradina. O alta solutie eficienta impotriva buruienilor din curte, insa nu si a celor din gradina cu zarzavaturi, este sarea. Amesteca un pumn de sare cu putina apa si toarna solutia in zonele in care au crescut buruienile. Acestea se vor usca intr-un timp scurt.

Sursa foto principala: juventinita.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului