Amenajarea gradinii

#gradina balcon #gradina urbana #amenajare gradina urbana #plante pervaz

Secretele amenajarii unei gradini urbane

Visezi la propria ta gradina de legume si la straturi cu flori multicolore? Afla ca te poti bucura de ele chiar daca locuiesti intr-un apartament in jungla orasului! Iata care sunt secretele amenajarii unei gradini urbane si cum le poti pune si tu in aplicare!

Foloseste spatiile aflate la indemana


Spatiul pentru amenajarea unei gradini urbane este foarte limitat, de aceea este important sa profiti de tot ceea ce iti pune la dispozitie apartamentul si cladirea in care locuiesti.

Astfel, incepe prin a folosi balconul pentru a adaposti ghivece cu flori, legume si ierburi, dar nu uita nici de pervazul ferestrelor ori de acoperis - in situatia in care iti este permis accesul si amenajarea unei gradini private pe suprafata sa.

Amenajeaza istet pervazul ferestrelor


Plantele asezate in ghivece pe pervazul ferestrelor trebuie sa beneficieze de circa 6 ore de lumina pe zi pentru a se dezvolta armonios. In cazul in care locuiesti intr-un apartament intunecos, utilizeaza lampi cu raze ultraviolete, destinate dezvoltarii armonioase a plantelor.

Ce fel de plante poti cultiva cu incredere in ghivece pe pervazul ferestrelor? Ierburile aromatice sunt alegeri perfecte, la fel si plantele cu flori - mizeaza pe plante precum marar, busuioc, begonii.

Tot pe pervaz poti amplasa si recipiente de dimensiuni mai mari - suficient de lungi si de late pentru a acoperi intreg pervazul - in care sa plantezi mai multe ierburi, legume ori flori la un loc.

Amenajeaza balconul si acoperisul cladirii


Intrucat atat balconul, cat mai ales acoperisul cladirii in care locuiesti iti ofera un spatiu generos de amenajare a unei gradini urbane, nu ezita sa utilizezi ghivece de mari dimensiuni pentru legumele tale, in special daca vorbim despre unele cu radacini adanci - precum rosiile si cartofii.

Amplaseaza ghivecele cu plante pe suprafata disponibila in functie de necesitatile fiecareia (lumina, umiditate). Nu uita, de asemenea, sa te asiguri ca recipientele permit un drenaj bun al apei si ca sunt stabile, pentru a face fata eventualelor conditii meteo nefavorabile.

Amenajeaza o gradina verticala


Traiul intr-un apartament iti permite si amenajarea unei gradini urbane pe verticala. Plantutele se pot dezvolta, asadar, in ghivece agatate pe suporturi prinse de peretii balconului, de pilda.

Profita de plantele agatatoare, precum fasolea, rosiile si tradafirii, pentru a crea o gradina verticala cu adevarat impresionanta.

Sursa foto: gardeningoptions.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului