Amenajarea gradinii

#primavara #secrete #gradina primavara #secrete de primavara #gradina perfecta

Secrete de primavara pentru gradina perfecta

Activitatile de primavara din gradina sunt cele mai importante pentru dezvoltarea plantelor. Daca sunt ingrijite bine in perioada de acum de crestere, te pot rasplati cu aspectul lor, dar si cu roade bogate vara si toamna. Incearca 5 secrete de primavara pentru gradina perfecta.

In loc sa-ti coplesesti plantele cu ingrasaminte chimice si cu pesticide pentru a le apara de daunatori, lasa-le sa inceapa primavara intr-un mod natural, cu cateva solutii excelente, secrete de gradinarit care contribuie si la aspectul coltului tau verde.


Bucataria... camara gradinii tale

Chiar daca nu ai rabdare sa faci compost din resturile menajere si vegetale, iti poti ajuta florile si legumele din gradina cu doua lucruri simple. Transforma bucataria intr-o camara pentru gradina ta si hraneste plantele direct cu doua resturi importante din bucatarie.

Cojile de ou pisate pot fi adaugate direct la radacina plantelor si vor imbogati solul cu carbonat de calciu. Nu mai arunca nici apa fiarta de la legume, paste sau carne. Las-o sa se raceasca, apoi uda plantele cu ea. Este plina de substante nutritive care le vor ajuta sa se dezvolte mai rapid primavara.


Aranjarea corecta a plantelor in gradina

Exista multe criterii dupa care poti organiza modul in care plantezi speciile dorite in gradina, dar cel mai important primavara este orientarea catre punctele cardinale. Planteaza speciile mici inspre coltul de Sud al gradinii si pe cele mai inalte inspre Nord. Astfel, vor beneficia de lumina soarelui in mod egal si nu se vor deranja reciproc cu umbra excesiva.


Plantare in numere impare

Grupurile de plante arata intotdeauna mai bine cand sunt in numere impare. Folosind grupuri de plante in numere impare, dai un aspect mai placut gradinii, iar fiecare planta pare mai inalta si mai sanatoasa decat intr-un grup par.


Ceai de musetel pentru sanatatea plantelor

Cand vrei sa-ti protejezi plantele de boli bacteriene sau ciuperci care le pot afecta dezvoltarea primavara, uda-le regulat cu ceai de musetel. Plantele il apreciaza la fel de mult ca tine, iar ceaiul protejeaza si semintele care tocmai au germinat.


Gradinarit la lumina lunii

Daca ai un program plin in timpul zilei, te vei bucura sa afli ca plantele cresc mai repede si mai sanatoase atunci cand sunt plantate primavara la lumina lunii. Alege o noapte in care cerul nu este innorat pentru a adauga noi plante in gradina ta pe timpul primaverii.

Sursa foto: lifesharing.gr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului