Amenajarea gradinii

#copac #dragon #sangele dragonului #copacul care sangereaza

"Sangele Dragonului", copacul care "sangereaza"

Ti-ai imaginat vreodata ca si copacii pot sangera? Copacul "Sangele Dragonului" se afla in Arhipelagul Socotra, un grup de patru insule din Oceanul Indian, si este considerat a fi una dintre bijuteriile Terrei. Ceea ce este spectaculos la acest copac este ca rasina de culoare rosie pe care o contine se scurge din trunchi atunci cand este taiat, la fel ca sangele din corpul uman.


"Sangele Dragonului", efecte miraculoase

Copacul este o relicva din trecutul indepartat al Pamantului, iar rasina colectata din crengile sale era foarte valoroasa in trecut. Aceasta era folosita ca pigment pentru vopsele sau pentru colorarea sticlei. Rasina arborelui mai era folosita si pentru tratamentul problemelor respiratorii, gastrointestinale, al dizenteriei si al arsurilor, dar si in ritualurile magice. Se pare ca rasina acestui copac era folosita pentru vrajile care sa aduca noroc in dragoste, sanatate sau un trai prosper.



De asemenea, rasina copacului "Sangele Dragonului" este vanduta si ca narcotic. Efectele sale nu sunt toutsi la fel de puternice, precum cele ale drogurilor tari.

Dintre cele 800 de specii de plante care se afla pe insula, 240 sunt unice, printre acestea numarandu-se si copacul "Sangele Dragonului". Copacul are crengi numai spre varf, iar frunzele sale sunt foarte ascutite.


Eucaliptul, un alt copac care "sangereaza"

Copacul "Sangele Dragonului" nu este singurul care poate uimi datorita calitatilor sale nebanuite. Exista mai multe tipuri de arbori in intreaga lume care secreta acea seva de culoare rosie ce se aseamana cu sangele. Aceasta are rolul de a acoperi rupturile de la nivelul trunchiurilor copacilor, prevenind astfel infestarea cu insecte.



Un asemenea copac este si eucaliptul, care face parte din familia Myrtaceae si este un tip de arbore cu frunza verde tot timpul anului. Culoarea sevei este data de o substanta numita kino, ingredient activ care ajuta la ingrosarea si coagularea sevei, ce acopera ruptura.

Asemenea tipuri de copaci sunt foarte rare si de aceea sunt extrem de apreciate, mai ales in randul biologilor.



Sursa foto: divinecaroline.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului