Amenajarea gradinii

#plantare #arbori #salcie #ingrijire #salcia creata

Salcia creata: conditii de plantare si crestere

Salcia creata este un arbore originar din nord-vestul Chinei si este cunoscut in randul botanicilor sub numele de Salix matsudana. Arborele si-a capatat denumirea in memoria botanistului japonez Sadhisa Matsudo. Salcia creata face parte din familia Salicaceae si este un arbore decorativ folosit pentru amenajarea parcurilor si a gradinilor.


Detalii generale despre salcia creata

Salcia creata este un arbore cu o crestere rapida si ajunge pana la o inaltime de 1,5 metri. Grosimea tulpinii are aproximativ 9 cm.

Coroana arborelui este bogata, avand frunze verzi, inguste, cu o lungime de 4 - 16 centimetri si o latime de 0,5 - 2 centimetri. Toamna, marginile frunzelor devin galbene. Ramurile sunt rasucite in pozitie verticala si contorsionate.

Florile salciei crete sunt aranjate in matisori care apar la inceputul primaverii.


Ramurile salciei sunt folosite in decor

Datorita formei lor inedite, ramurile salciei crete sunt folosite pentru crearea decoratiunilor de interior. Pentru a crea un design special, poti rasuci crengile arborelui, care sunt subtiri si usor de "modelat".

Daca vrei sa obtii un aranjament floral "buclat", ramurile salciei crete sunt cea mai buna alegere. Alaturi de alte flori colorate, ramurile salciei pot fi folosite pentru a obtine buchete dintre cele mai diverse.

Crengile salciei crete pot fi folosite si cand nu au frunze si flori. Puse intr-o vaza inalta, acestea dau un efect dramatic incaperii.


Conditii de plantare si de crestere

Salcia creata prefera solurile umede, bine drenate. Desi este iubitoare de soare, salcia creata rezista la ger si seceta.

Arborele prefera locurile luminoase. Salcia creata este o specie care vegeteaza bine si in marile orase, putand fi plantata tot timpul anului, in gradini si in parcuri.

Pentru a creste corespunzator, salcia creata necesita taieri care se pot realiza iarna sau primavara devreme.

Plantarea salciei se face in perioada de repaus vegetativ (toamna si primavara), daca solul nu este inghetat si temperatura nu este mai mica de 5 grade Celsius.

Sursa foto: en.allexperts.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului