Amenajarea gradinii

#rezolutii 2020 #gradinari #rezolutii

Rezolutii pentru anul 2020 pentru gradinari

Tocmai intram intr-un nou an si in ianuarie fiecare gradinar asteapta idei noi pentru anul care tocmai a sosit. Pentru gradinari, noul an este momentul optim pentru a verifica gradina si pentru a pune pe lista noile proiecte.

Un inceput fresh

Indiferent daca intentionezi o revizuire totala a gradinii sau vrei pur si simplu sa faci cateva schimbari este o idee buna sa te ocupi de mai multe lucruri inainte. Este important sa vezi daca schimbarile pe care le faci sunt pozitive si nu negative. Este important sa iti stabilesti obiective realiste.

Incepe cu compostul

Un morman de compost este cel mai bun lucru pentru reamenajarea gradinii, deoarece recicleaza mai bine deseurile, imbunatateste solul din gradina si reduce nevoia de a gasi o solutie pentru depozitarea deseurilor.

Daca ai o gramada de compost, gradinaritul va fi mai ecologic si vei fi surprins cat de multe lucruri poti pune in gramada, pe care in mod normal ar fi trebuit sa le arunci. Poti adauga coji, resturi vegetale, zat de cafea si chiar resturi din gradina.

Poti folosi apoi compostul pentru a stimula cresterea plantelor si a florilor. Cea mai buna si mai usoara metoda de a face compost este cumpararea unori cosuri de compost din plastic special concepute pentru o utilizare usoara.

Cultivarea propriilor legume

Este bine sa ai propriile legume proaspete si nu ai nevoie de mult spatiu sau de cunostinte de specialitate in sensul acesta. Multe legume pot fi cultivate in straturi sau jardiniere, sau chiar in ghivece.

Legumele cu frunze, cum ar fi sfecla, ridichile si salata verde sunt grozave, deoarece nu au nevoie de sol adanc si astfel prospera in ghivece. Cartofii pot fi chiar cultivati in recipiente de plastic. Nimic nu se compara cu legumele pe care le poti creste singur.

Intretinerea gardurilor

Desi poate parea o treaba obositoare, vopsirea gardurilor de lemn este de fapt o munca distractiva. Lemnul gol absoarbe apa, care apoi ingheata si se extinde facand ca lemnul sa se deformeze si sa se crape. Odata ce pagubele sunt facute, intregul gard va trebui inlocuit, astfel incat preventia este intr-adevar esentiala. Poti ruga copii sa te ajute pentru ca mai multe maini vor face ca proiectul sa fie finalizat mai rapid.

Incurajeaza viata salbatica din gradina

Incurajarea vietii salbatice din gradina este un hobby fantastic de multumitor si te ajuta cu adevarat ai o gradina plina de viata. In plus, o multime de animale salbatice din gradina, cum ar fi pasari, insecte si arici pot fi incredibil de benefice pentru gradina prin reducerea raspandirii semintelor de buruieni, polenizarea plantelor si pastrarea daunatorilor sub control.

Cel mai bun mod de a incuraja fauna salbatica sa vina in vizita, este sa oferi fie mancare, fie adapost – sau sa le oferi pe ambele! Un simplu hranitor de pasari va ajuta mult in acest sens - mai ales in lunile mai reci, cand sursele lor obisnuite de hrana sunt rare. De asemenea, poti pune cateva cutii pentru cuiburi si, daca ai noroc, la vara vei gasi puisori.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare