Amenajarea gradinii

#gradinarit #plantare flori #economie bani #plantare legume #reclicrare

Recicleaza si economiseste bani! 5 lucruri pe care le poti face in gradina cu obiecte vechi

Lucrurile vechi pe care ai de gand sa le arunci la gunoi iti pot fi de mare folos in gradina, deoarece te ajuta sa economisesti bani si sa eviti drumurile la magazinele de bricolaj. Daca iti place sa fii ingenios si sa reciclezi, iti aratam cum te poti ocupa de gradinarit si fara sa cheltuiesti sume mari de mari.


1. Pregateste rasaduri in tuburile de la hartia igienica

Tuburile din carton de la hartia igienica pot fi reutilizate pe post de recipiente pentru rasaduri. Deoarece vorbim despre un material biodegradabil, nu vei mai fi nevoit sa scoti rasadurile din tuburi, ci le poti transplanta direct in solul din gradina sau dintr-un ghiveci mai mare.

Trebuie doar sa tapetezi peretii interiori ai tubului din carton cu hartie de ziar, sa umpli tubul cu pamant si sa semeni semintele preferate.


2. Creeaza o minigradina in roaba

Roaba cea veche si erodata de ploi inca iti mai poate fi de folos, chiar daca are un aspect deplorabil. Curat-o de rugina si reziduuri, aplica-i un stat nou de vopsea si umple-o cu pamant de flori. Acum poti sa semeni in roaba diferite soiuri de flori, dar nu uita sa le etichetezi, pentru a sti unde si ce ai plantat.

Avantajul roabei este acela ca poate fi mutata din loc in loc, astfel ca odata ce iti infloresc plantele, poti aseza roaba acolo unde vrei sa atragi atentia.


3. Foloseste resturile de piatra pentru alei

Ti-au ramas bucati mari de piatra de la o constructie proaspat incheiata? Nu le arunca, ci asaza-le unele langa altele pentru a delimita o alee sau asaza-le intr-o forma anume, pentru a putea planta in mijloc legume, verdeturi sau flori.


4. Transforma chiuveta din baie in adapatoare pentru pasari

Pasarile de mici dimensiuni iti incanta privirea si auzul pe tot parcursul anului, dar uneori le este greu sa gaseasca apa. Tu le poti veni in ajutor cu o adapatoare ingenioasa, realizata dintr-o chiuveta pe care nu o mai folosesti in baie. Sigileaza gura de scurgere si fixeaza chiuveta pe un copac sau pe un suport special. Umple-o cu apa si fii sigur ca primii vizitatori nu vor intarzia sa apara, atat pentru a gusta din apa proaspata, cat si pentru a se scalda in ea.


5. Planteaza cartofi in vechea piscina a copiilor

Copiii tai nu mai sunt atrasi de piscina gonflabila? Incearca sa o reciclezi. Cu un cutter, taie fundul piscinei din loc in loc, pentru a permite drenarea solului. Asaza un strat de pamant fertil in piscina, apoi planteaza cartofi din loc in loc si acopera-i cu un alt strat de pamant si compost.



Sursa foto: ivillage.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare