Amenajarea gradinii

#plantare flori #gradina #plante de gradina #amenajarea gradinii #flori gradina

Pune in valoare intrarea in locuinta prin frumusetea plantelor si a florilor

Spatiul din imediata vecinatate a treptelor de acces in casa trebuie sa fie pus in valoare prin amenajarea unei zone verzi. Plantarea florilor langa intrarea casei tale este o munca placuta, cu rezultate spectaculoase. Va trebui sa tii cont totusi de cateva reguli importante. Iata care sunt acestea!

Forma rondului

Forma rondului de flori care iti va inveseli ochiul inainte de a patrunde in casa trebuie sa fie adaptata stilului in care este realizat accesul in locuinta. Pentru o intrare care are si o terasa dreptunghiulara in fata usii este de preferat sa mergi cu un strat paralel de plante.

In cazul in care accesul in casa se prezinta sub forma unui portic, traseaza forme eliptice care sa scoata in evidenta scarile si acoperisul de deasupra intrarii.

Latimea spatiului verde

Pentru un efect vizual maxim se recomanda o latime a stratului de flori de 2-3 metri in fata casei. Distanta o poti adapta insa in functie de spatiul disponibil.

Aranjament floral pe inaltime

Regula de baza pentru stratul de flori de la fundatia casei este ca plantele cele mai inalte sa fie plasate cat mai aproape de perete. Astfel vor iesi in evidenta si florile de talie mica. Nu miza pe plantarea arbustilor, intrucat risti sa obturezi ferestrele locuintei.

Tufele de trandafiri se potrivesc perfect pretentiilor oricarei persoane. Cu ajutorul unui suport din lemn fixat de peretele exterior al casei, poti ridica pe langa fereastra chiar si trandafiri cataratori.

50% plante verzi

Un principiu folosit de peisagisti in amenajarea acestor spatii impune folosirea plantelor perene in proportie de 50%, pentru a nu ramane cu un teren paraginit dupa ofilirea florilor cu o viata mai scurta.

O senzatie de salbaticie o pot oferi tufele asimetrice, cu plante inalte care se curbeaza. Hortensiile ar fi recomandate in acest caz.

Alegerea cea mai potrivita pentru florile din stratul verde de langa casa o poti face abia dupa ce stabilesti care sunt nuantele care vor completa tenta dominanta data de peretele exterior al locuintei tale.

In momentul plantarii, alterneaza florile mici, din fata, astfel incat sa dai o impresie de simetrie de-a lungul rondului floral.

Sursa foto: murrayandmathews.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare