Amenajarea gradinii

#reconditionare mobilier #mobilier gradina #primavara #reconditionare mobilier gradina

Primavara, momentul ideal pentru a reda viata mobilierului de gradina

Primavara este momentul in care natura reinvie la viata, iar vremea se incalzeste suficient cat sa te bucuri din nou de o cafea bauta pe terasa sau in curte. Este asadar, momentul sa scoti din magazie mobilierul de gradina si sa-l pregatesti pentru zilele lungi petrecute in curtea casei tale, alaturi de rude si prieteni.

 

Curata mobilierul

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa cureti mobilierul de gradina. Chiar daca l-ai curatat temeinic in toamna, acesta trebuie din nou curatat acum, deoarece in timpul lunilor de iarna acumuleaza cantitati mari de praf, mai ales daca nu este deopozitat corect.

Pentru a curata mobilierul ai nevoie de o carpa curata din bumbac si o solutie obtinuta din apa calda si putin sapun lichid. Inmoaie carpa in solutia obtinuta si sterge bine mobilierul cu aceasta, apoi clateste cu apa calduta si sterge-l cu o carpa curata si uscata.

Reconditionarea mobilierului

Mobilierul din lemn se poate degrada in timp. Daca stratul de vopsea este crapat, mobilierul va trebui reconditionat. Cu ajutorul unui slefuitor electric curata vopseaua de pe moblilier si adauga apoi un strat de grund. Cand acesta se va usca complet, vopseste mobilierul in culoarea dorita cu ajutorul unei vopsele, rezistente, speciala pentru mobilierul de exterior.

Asorteaza culorile

Ultimul pas pe care trebuie sa-l faci este sa verifici pernele decorative. Daca o parte din acestea trebuie inlocuite sau ai foarte multe tipuri de perne care nu se asorteaza, va trebui sa faci o selectie roguroasa, si sa le opresti doar pe cele bune. Cumpara cateva perne noi daca este necesar, avand insa grija sa se asorteze cu mobilierul.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului