Amenajarea gradinii

#halloween #amenajare gradina #gradina eco #decoratiuni gradina #gradina de halloween

Pregateste-ti gradina pentru un Halloween eco!

A ramas mai putin de o luna pana la Halloween , ceea ce inseamna ca a sosit vremea sa pui la punct decoratiunile cu care iti doresti sa iti infrumusetezi gradina in acest an. Ce ar fi, insa, daca ai opta pentru unele prietenoase cu mediul inconjurator? Descopera, in continuare, cum iti poti pregati gradina de halloween in stil eco!



1 Foloseste obiecte pe care le ai la indemana


In loc sa cheltuiesti sume importante pe obiecte decorative de Halloween, apeleaza la cele pe care le ai la indemana, reusind, astfel, sa economisesti, dar si sa nu promovezi poluarea si consumul suplimentar de resurse. Spre exemplu, utilizeaza cearsafuri vechi pentru a crea fantome, infasurandu-le pe maturi. La fel de bine poti atarna fasiile de material la intrarea in casa sau prin gradina, pentru a crea o atmosfera sinistra.

De asemenea, poti crea decoratiuni din carton, un material usor reciclabil. Cu putina creativitate si indemanare, poti confectiona sicrie, scheleti sau pietre funerare din acest material eco.

La fel de utila se va dovedi si hartia colorata, pe care ai putea sa o ai la indemana in special daca ai copii de varste mici. Aceasta poate fi lipita pe decoratiunile de carton sau utilizata ca atare, decupata in forma de creaturi infricosatoare ( vrajitoare , pisici negre etc.).


2 Creeaza o sperietoare de ciori ecologica


O decoratiune perfecta pentru gradina ta de Halloween, care nu necesita o vizita la supermarket, este sperietoarea de ciori. Nu ai nevoie decat de niste haine vechi - pantaloni si o camasa - pe care sa le umpli cu carpe sau hartie motolita si sa le fixezi pe doua bete. In ceea ce priveste capul sperietorii, foloseste fie un dovleac sculptat, fie o punga de hartie pe care ai desenat sau decupat o figura infricosatoare. Pentru ca decoratiunea sa fie si mai de efect, plaseaza in interiorul dovleacului-cap o lumanare pe care sa o aprinzi la lasarea serii.


3 Sculpteaza dovleci


Daca recolta de dovleci de anul acesta a fost bogata, atunci nu ar trebui sa ai probleme cu materia prima pentru confectionarea decoratiunilor naturale pentru gradina ta! Apeleaza la imaginile pe care le gasesti pe Internet pentru a gasi modelele de dovleci sculptati pe care ti-ai dori sa le vezi si in curtea si gradina casei tale. Apoi, pune-te pe treaba si confectioneaza atatia cati iti doresti pentru a obtine efectul scontat de Halloween.


4 Lumineaza gradina cu lumanari si becuri ecologice


O modalitate prietenoasa cu mediul inconjurator de a-ti lumina gradina in noaptea de Halloween este aceea de a apela la becuri ecologice si lumanari. Daca pe acestea din urma le vei plasa, in special, in dovlecii cu fete infricosatoare, becurile ecologice iti poti lumina copacii, intrarea in casa, poarta etc, in masura in care le poti conecta la o sursa de energie electrica. Foloseste, asadar, becuri tip LED (utila, in acest sens, ti-ar putea fi instalatia de Craciun, pentru a nu achizitiona una noua) care consuma mai putina energie electrica decat becurile traditionale, chiar si decat cele economice fluorescente.

Sursa foto: photopad.wordpress.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare