Amenajarea gradinii

#pregatire iarna #iarna #terasa lemn #terasa iarna

Pregateste terasa din lemn pentru iarna!

Toamna si-a intrat cu adevarat in drepturi, ceea ce inseamna ca iarna este la un pas distanta. In aceasta perioada, este important sa pregatesti locuinta pentru temperaturile scazute ale iernii, insa nu trebuie sa treci cu vederea nici terasa din lemn a casei, care necesita o pregatire si o ingrijire corespunzatoare.

Toamna este unul dintre cele mai aglomerate anotimpuri ale anului. Trebuie sa pregatesti camara cu bunatati, la aceasta activitate adaugandu-se si pregatirea casei si a gradinii pentru iarna. Nu in ultimul rand, nu trebuie sa uiti de terasa din lemn.

In sezonul rece, lemnul poate fi puternic afectat de temperaturile joase, ploi, ninsori, vant si inghet. Din fericire, exista cateva solutii prin care poti proteja terasa din lemn pe timpul iernii, astfel incat, la sosirea primaverii, materialul sa nu fie distrus.

Iata cum poti pregati pentru iarna terasa din lemn:

1. Curata terasa. Chiar daca este un lucru elementar, cei mai multi uita sa curete corespunzator terasa din lemn inainte de sosirea iernii. Murdaria, praful si sedimentele din gradina se descompun si afecteaza sever lemnul. Inainte de sezonul rece, spala bine terasa si curat-o cu o matura. In acest fel vei reduce cantitatea de materii daunatoare care pot patrunde in structura lemnului. De asemenea, vei imbunatati si ventilatia intre placile de lemn, ceea ce face ca terasa ta sa ramana uscata si curata.

2. Indeparteaza mucegaiul. Inainte de venirea iernii, indeparteaza tot mucegaiul care se poate forma pe terasa de lemn. In acest fel, vei scapa de problemele grave. Mucegaiul se dezvolta in crapaturile de lemn si distruge materialul, daca nu este indepartat la timp. Pe piata exista numeroase solutii de indepartare a mucegaiului, pe care le poti folosi cu succes si pentru terasa de lemn.

3. Curata si muta obiectele de pe terasa. Pe timpul iernii, este recomandat sa muti de pe terasa toate obiectele. Daca nu le muti, apa lasata de la ploaie sau ninsoare se poate scurge pe lemn unde formeaza modele neatractive. Cea mai buna solutie este sa muti toate obiectele (mobilier si decoratiuni) in garaj.

4. Finiseaza terasa din lemn. Temperaturile si conditiile severe din timpul iernii pot afecta finisajul terasei de lemn. Daca finisajul se decoloreaza este indicat sa il reaplici. Profita de ultimele zile mai calduroase si ocupa-te de acest proiect.

5. Repara zonele cu probleme. Dupa ce cureti bine terasa de lemn, este momentul sa repari toate zonele cu probleme. Bate bine toate cuiele slabite, aplica un lac protector si inspecteaza placile de lemn pentru a identifica eventuala prezenta a cariilor.

6. Aplica solutii de protectie impotriva apei. Aplicarea unei solutii de protectie impotriva apei este poate cel mai bun lucru pe care il poti face pentru terasa din lemn, intrucat aceasta protejeaza lemnul pe timpul iernii de umezeala si mucegai.

7. Acopera cu folie de plastic. Daca locuiesti in zone cu ierni grele, cel mai bine este ca in aceasta perioada sa acoperi terasa din lemn cu o folie protectoare din plastic sau alt material izolant. Ai grija insa sa acoperi foarte bine toata suprafata terasei de lemn, altfel apa se poate infiltra si favoriza dezvoltarea culturilor de mucegai.

Foto: grilloservices.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului