Amenajarea gradinii

#februarie #gradina #pregatire sol

Pregateste gradina pentru primavara! Activitati de gradinarit in luna februarie

In luna februarie este important sa se pregateasca solul pentru primavara, dar si sa se planteze primele rasaduri sau florile cu bulbi. Iata ce activitati de gradinarit nu trebuie sa ratezi in aceasta luna.

 

Pregateste solul pentru venirea primaverii

Daca zapada s-a topit, solul s-a dezghetat si poti intra in gradina, este timpul sa incepi pregatirile pentru primavara. Incepe cu o curatare temeinica a solului de frunze, crengi si gunoaie aduse de vant. Sapa apoi solul si elimina buruienile. Niveleaza solul su o grebla si adauga compost sau ingrasamant natural, pentru a-l pregati pentru plantarea legumelor.

Planteaza primele rasaduri

Luna februarie este ideala pentru inceperea plantarii primelor rasaduri. Este momentul sa plantezi rasaduri de ardei, gogsari, vinete si rosii. Acestea trebuie sa aiba suficient timp pentru a creste inainte de a le muta in gradina, in luna aprilie.

Spre finalul lunii, daca vremea iti permite, poti planta direct in gradina, legume precum: sfecla, morcovi, salata, ceapa, ridichi, spanac si mazare.

Planteaza florile cu bulbi

Dupa jumatatea lunii februarie se pot planta florile cu bulbi, precum zambilele, lalelele, gladiolele, crinii sau begoniile. Acestea vor avea suficient timp sa creasca si sa te incante cu frumusetea lor la sfarsitul lunii martie sau inceputul lunii aprilie. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului