Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #gradina verticala #ponturi gradinarit #realizare gradina verticala

Ponturi utile pentru realizarea unei gradini verticale

Daca spatiul prea mic din jurul casei nu iti permite amenajarea unei gradini in care sa cultivi legume, plante aromatice sau florile preferate, poti alege o solutie simpla si la indemana: gradina vericala. Iata cum poti sadi patrunjel, rozmarin sau marar chiar daca nu beneficiezi de spatiu exterior din belsug!


1. Amenajeaza un perete pentru o gradina verticala

Pentru realizarea gradinii vericale, este recomandat sa amenajezi un spatiu special. In acest sens, poti alege unul dintre peretii casei sau chiar o portiune din gard. Este important ca zona aleasa sa se bucure de soare, insa nu in exces.

Pentru amenajarea acestui spatiu este nevoie de realizarea unui suport din fier forjat pe care sa il prinzi de suprafata peretelui sau a gardului. Pentru ca gradina sa capete un aspect inedit, poti colora suportul in nuante diferite: cu cat este mai colorat, cu atat va atrage mai tare atentia!


2. Alege ghivece potrivite pentru o gradina verticala

Dupa instalarea suportului, urmatorul pas il reprezinta alegerea ghivecelor potrivite. Asadar, este indicat ca marimea ghiveciului sa fie aleasa in functie de tipul de planta pe care il sadesti. Cele care se dezvolta mai rapid si cresc in inaltime au nevoie de suporturi mai mari.

De asemenea, in momentul in care aranjezi ghivecele pe suport, este important sa lasi spatiu suficient intre ele, cat sa le permita sa se dezvolte corespunzator, fara impedimente.


3. Ofera lumina necesara plantelor pentru o gradina verticala

Majoritatea plantelor are nevoie de lumina, iar in cazul in care lumina naturala de la soare nu este suficienta, este recomandat sa le ajuti. In acest sens, poti opta pentru instalarea unui panou cu leduri deasupra suportului pentru gradina vericala.

Astfel, poti construi un acoperis pentru plante, care la va proteja impotriva conditiilor meteo nefavorabile, dar le va oferi si lumina de care au nevoie pentru a se mentine viguroase, multumita ledurilor aplicate pe suprafata interioara a acestuia.

Sursa foto: homelife.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului