Amenajarea gradinii

#poduri #gradina #pod decorativ #pod gradina

Poduri decorative de gradina ce par desprinse din basme

Exista cateva lucruri care confera gradinii tale acel aspect desprins parca din basme, iar unul dintre ele sunt podurile decorative, care nu trebuie sa fie amplasate deasupra unui curs de apa pentru a arata senzational.

Gradina este un spatiu in care oricine adora sa se relaxeze, privind iarba si florile multicolore, arborii frumosi si pasarelele care ciripesc in jurul copacilor. Tot aici se pot organiza cine in familie, gratare cu prietenii, petreceri pentru copii sau zile onomastice in aer liber, de aceea decorul gradinii este intotdeauna important.

Iata de ce iti propunem sa adaugi in amenajarea gradinii poduri decorative mici, dar cu impact major asupra locului in care sunt amplasate.


Poduri de gradina din lemn

Pentru o gradina amenajata in stil traditional, care sa recreeze o atmosfera ca in basme, podurile decorative sunt lemn sunt intodeauna cea mai buna optiune. Ele nu in mod necesar un scop practic, insa sunt menite sa infrumuseteze spatiul verde din jurul casei.

O optiune ar fi un mini-pod din lemn maron-inchis, care sa uneasca trecerea pe un gazon artificial, montat pe o portiune acoperita de pietris.



Daca iti place stilul decorativ rustic, alege un pod care sa exprime aceeasi tematica de amenajare. Trebuie sa fie din lemn natural, nevopsit, cu o forma sugestiva.



Podul decorativ de gradina poate fi atat de simplu (fara balustrada si alte detalii complicate), incat sa il poti confectiona din scanduri de lemn obisnuite chiar tu, acasa.



Sigur ca intr-o gradina sofisticata nu poti integra decat un pod decorativ cu aceleasi trasaturi. Alege unul vopsit in alb, cu trepte si balustrada ornamentala, ce confera un aer nobil oricarui spatiu verde.


Poduri de gradina din piatra

Un farmec aparte intr-o gradina cu aer vintage nu poate fi asigurat decat de poduri decorative din piatra, care sa te transpuna in trecutul istoric si care sa completeze perfect un spatiu cu flori nobile.




Poduri de gradina din metal

O gradina moderna poate fi completata perfect cu poduri decorative din metal, o varianta de design mai luxurianta si adaptata decorurilor contemporane.





Sursa foto: architectureartdesigns.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului