Amenajarea gradinii

#vinete #migdale #spanac #piersica #tutun #plante gradina #quinoa #plante inrudite

Plante inrudite pe care le poti cultiva in gradina

Cu siguranta stii ca intre ceapa si usturoi exista similitudini sau ca lamaile sunt legate din punct de vedere biologic cu lime. Exista multe alte fructe, legume, cereale, flori, plante medicinale si chiar substante ilicite care se afla in stransa legatura. Iata cele mai interesante plante inrudite pe care le poti cultiva in gradina!

1. Spanacul si quinoa

Atat spanacul, cat si quinoa fac parte din familia chenopodiaceelor. Spanacul este o planta comestibila, prezenta mai ales in gradini, dar poate fi intalnita si pe terenuri necultivate. Preparatele din frunze de spanac sunt folosite ca produse medicinale, contribuind la ameliorarea unor afectiuni (hipertensiune arteriala, tuse, acnee, anemie).

Quinoa are boabele mici, relativ rotunde, de culoare alb-cenusiu-galbui, cu un diametru de 1,5-2 mm. Acestea sunt extrem de hranitoare, foarte sanatoase si usor de digerat. Quinoa era un aliment de baza al vechilor incasi, care o numeau "cereala-mama".

2. Vanata si tutunul

Vinetele si tutunul fac parte din familia Solanaceae, plante caracterizate de o substanta toxica pe care o produc pentru a alunga insectele si animalele mici.

Vanata este o planta anuala cu o inaltime de 0,4-1,5 m, cu frunze mari, lungi de 10-20 de cm si late de 5-10 cm. Este o planta de cultura, crescuta pentru fructul ei alb sau violet.

Tutunul a fost considerat pana in secolul al XVII-lea planta medicinala, folosita in afectiunile oculare. Ca plante de cultura sunt folosite doar doua varietati. Recoltarea tutunului se face in special pentru producerea tigarilor.

3. Piersica si migdala

Piersica, dar si migdala fac parte din aceiasi familie: Rosaceae. Piersicii sunt mentionati in scrierile chineze inca din secolul X i.Hr, unde se spune ca au fost fructele preferate ale regilor si imparatilor chinezi.

Migdalul a fost cultivat in urma cu 4.000 de ani. Semintele de migdal sunt remineralizante si usor laxative si, totodata, ajuta la vindecarea ulcerului gastric, afectiunilor digestive, precum si afectiunilor aparatului urinar si genital.

Ssursa foto: johnvenaproduce.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului