Amenajarea gradinii

# flori canicula #flori gradina #ingrijire flori #canicula

Plante care infloresc toata vara si tolereaza temperaturile caniculare

Temperaturile caniculare sunt de multe ori greu de suportat atat de oameni, cat si de plante. Exista insa o serie de flori si plante care iubesca caldura si se dezvolta ori infloresc atunci cand afara este extrem de cald. Mai mult, unele rezista in gradina de la inceputul verii si pana la finalul sezonului cald. Plantele care infloresc toata vara si tolereaza temperaturile caniculare au insa nevoie de multa apa, asadar va trebui sa le uzi in fiecare zi pentru a te bucura de frumusetea lor atata timp.

Pentru a te asigura ca plantele din gradina vor inflori toata vara, curata-le tot timpul si indeparteaza florile si frunzele uscate, pentru a incuraja formarea florilor noi.

Iata cateva plante care infloresc toata vara si sunt rezistente chiar si la temperaturi ridicate.

Mandevilla

Sursa foto: pixels.com

Mandevilla este o planta cataratoare care poate atinge pana la 6 metri inaltime. Mandevilla are flori sub forma de trompeta in nuante de alb, rosu sau roz. Desi Mandevilla este o planta anuala, aceasta rezista peste iarna, in interior, atat timp cat este tinuta intr-un loc cu lumina naturala.

Ageratum

Sursa foto: pixabay.com

Ageratum este o floare usor de cultivat, care este rezistenta atat la temperaturi ridicate, dar si la inghet. In plus, Ageratum este o floare care rezista si la atacul anumitor daunatori, de aceea foarte multa lume alege sa o planteze in gradini. De asemenea, Ageratum este una dintre putinele flori din lume care are o nuanta naturala de albastru.

Scaevola

Sursa foto: pixabay.com

Scaevola este o planta anuala originara din Australia, care rezista foarte bine la temperaturile ridicate. Planta face flori mici care pot avea atat nuante de albastru-lavanda, cat si alb sau albastru pur. Scaevola se revarsa spectaculos, precum o cascada, atunci cand este plantata in ghivece, cosuri sau cand este pusa in jardiniere asezate la fereastra. Scaevola este o planta care se curata singura, asadar nu are nevoie de o ingrijire speciala.

Scut persan

Sursa foto: southernliving.com

Scutul persan este o planta cu frunze, rezistenta la temperaturi ridicate si care poate fi pastrata peste iarna, in casa. Aceasta planta este ideala pentru ghivece, unde devine cu usurinta piesa de rezistenta, datorita frunzelor in nuante verzi, violet si negru. Planta rezista fara probleme si in fata daunatorilor din gradina.

Coleus

Sursa foto: pixabay.com

Coleus este o planta care ofera un adevarat spectacol in gradina, pe toata perioada verii. Exista mai multe tipuri de Coleus, de la cele care iubesc soarele, pana la cele care prefera umbra, de la frunze intr-o singura culoare, pana la cele in mai multe culori, si de dimensiuni diferite. Planta are nevoie de umezeala si caldura pentru a se dezvolta cat mai frumos.

Sporul Casei

Sursa foto: pixabay.com

Sporul Casei este una dintre florile care iubeste cel mai mult soarele. Floarea este ideala pentru a fi crescuta in ghivece expuse la lumina directa a soarelui, chiar si in interior. Sporul Casei infloreste toata vara, tolereaza temperaturile ridicate si in acelasi timp rezista si la inghet.

Lemn dulce

Sursa foto: pixabay.com

Planta denumita lemn dulce, sau Glycyrrhiza glabra, are o culoare placuta si textura moale, fiind o alegere inspirata pentru ghivecele cu mixuri de flori, pe care le imbraca frumos. Frunzele acoperite cu puf protejeaza planta de daunatori. In zilele cu temperaturi ridicate, planta raspandeste in toata gradina un parfum suav de lemn dulce.

Sursa foto principala: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului