Amenajarea gradinii

#piscine #amenajarea gradinii #piscine naturale

Piscinele naturale, cel mai nou trend. Ce trebuie sa stii despre ele

Piscinele naturale sunt bazine cu apa care, spre deosebire de cele create artificial, nu au nevoie de interventii majore din partea omului, multumita plantelor care le adapostesc. Ti-ar placea sa ai o piscina 100% naturala in gradina proprie? Iata ce trebuie sa stii despre ea!


Piscinele naturale, 100% fara clor

Piscinele naturale sunt un trend din ce in ce mai popular la nivel mondial. Iar unul dintre motivele pentru care tot mai multi proprietari de case le prefera in detrimentul celor artificiale este faptul ca sunt 100% naturale, adica nu implica folosirea de substante adesea iritante, precum clorul.

Piscinele naturale filtreaza murdaria si agentii patogeni, care s-ar putea acumula in interior, prin intermediul unor plante acvatice si semiacvatice, cat si al unui sistem de filtrare a apei, instalat la momentul crearii bazinului.


Designul piscinelor naturale

Piscinele naturale pot avea orice marime iti doresti, insa, de regula, dimensiunile lor le depasesc pe cele ale piscinelor standard din gradina casei. De asemenea, piscinele naturale sunt impartite intotdeauna in doua zone: una de "regenerare", unde se afla plantele care purifica apa si ii ofera un aspect placut, si zona de inot si distractie.

Zona de agrement, desi naturala, poate fi delimitata prin turnarea de pereti de ciment, acoperiti cu placi ceramice. Cat despre cea de regenerare, aceasata ar trebui sa aiba fundul acoperit cu pietris.


Plante pentru piscine naturale

Plantele sunt foarte importante la amenajarea piscinelor naturale. De regula, acestea se impart in trei tipuri: plante emergente, plante de apa adanca si plante plutitoare.

In prima categorie intra plante precum papura, rachitanul, Eleocharis parvula, Butomus umbellatus. In zona cu apa adanca a unei piscine naturale poti adauga plante ca Myriophyllum verticillatum, broasca-apei (Potamogeton lucens), Chara aspera.

Cat despre plantele plutitoare, de pe luciul unei piscine naturale n-ar trebui sa lipseasca nuferii sau fulgii de apa (Nymphoides peltata).



Sursa foto: bestofremodeling.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului