Amenajarea gradinii

#sera #constructia serei #sipci sera #lemn sera

Pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a construi o sera

Vrei sa prelungesti viata plantelor din gradina pana cand trece toamna sau chiar si in sezonul rece? Speri sa iti protejezi plantele de conditiile meteo dure? Solutia este intotdeauna la indemana: construieste o sera!

Serele ofera plantelor un plus de caldura, de care au nevoie pentru a supravietui in zilele racoroase. In plus, plasticul protector care acopera sera protejeaza cultura de vantul puternic, de ploile reci sau de soarele arzator. Daca vrei sa iti construiesti o sera la tine in curte, incearca sa tii cont de cativa pasi simpli.

Dimensiunea serei

Nu exista o dimensiune prestabilita a unei sere. Totul depinde de spatiul disponibil din curte si de cate tipuri de plante vrei sa sadesti.

Materialele de constructie

Pentru realizarea unei sere, ai nevoie de cateva obiecte de tamplarie. Sipcile din lemn si celofanul sunt printre cele mai folosite materiale. In afara de aceste materiale, trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa-ti pui imaginatia la lucru pentru a obtine constructia pe care ti-o doresti.

Locul de amplasare a serei

Pentru a nu intampina probleme, sera trebuie amplasata intr-un loc in care solul este bine drenat, aproape de o sursa de apa si cat mai departe de zonele umbroase, cu vant puternic sau inundabile.

Amplasarea serei

Dupa ce ai pus la punct toate detaliile, este timpul sa te apuci de constructia serei. Sunt trei lucruri de care este important sa tii cont: siguranta, suport si ventilatie.

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca pilonii care sustin sera sunt bine ancorati in pamant, astfel incat sa nu existe probleme cand bate vantul sau ploua mai tare. Pentru a fi sigur de rezistenta serei, poti mari numarul de piloni de sustinere.

Apoi, un alt aspect important de care trebuie sa tii cont este fixarea corecta a celofanului de schelet. Vantul puternic ar putea indeparta celofanul de pe sera, lasand-o neacoperita. Prin urmare, o structura puternica reprezinta cheia succesului.

Nu trebuie uitata nici ventilatia serei. Un sistem de ventilatie corespunzator poate creste productia si influenta cresterea rapida a plantelor.

Cu ajutorul sistemelor de ventilatie, este controlat nivelul de umiditate, iar continutul de apa din aer este eliminat. Prin urmare, umiditatea este optimizata in functie de plantele cultivate.

Sursa foto: agrowingtradition.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului