Amenajarea gradinii

#amenajare terasa #terasa

Odu Green Roof – Servicii profesionale de proiectare si executie terasa verde

Din cauza ritmului alert in care agentiile imobiliare isi extind proiectele, suprafetele de beton fura tot mai mult din spatiul verde al oraselor.

 

Spatiile verzi sunt o necesitate pentru mediul urban, intrucat acestea purifica aerul, mentin sub control nivelul de poluare si ofera racoare pe timpul verii, toate acestea contribuind la o viata sociala normala.

In contextul unei diminuari considerabile a spatiilor verzi, acoperirea teraselor cu vegetatie reprezinta o solutie deosebit de avantajoasa din numeroase puncte de vedere.

Odu Green Roof este una dintre companiile care ofera consultanta de specialitate si servicii de proiectare si amenajare terasa verde cu materiale de constructii calitative si vegetatie adaptate climatului, precum si cerintelor estetice.

Cum putem inverzi Romania?

Desi este inca nevalorificat, potentialul de inverzire a oraselor prin acoperisuri si terase este foarte mare.

Amenajarea spatiilor verzi la inaltime poate oferi o noua perspectiva locuitorilor din mediul urban, dar si posibilitatea de a se delecta cu peisaje deosebit de frumoase.

Spre deosebire de alte orase europene, in Romania acoperisurile si terasele sunt inca o resursa neexploatata. Cu toate acestea, companiile de specialitate incearca sa promoveze oazele de vegetatie aflate la inaltime, contribuind astfel la schimbarea treaptata a oraselor.

Ce sunt terasele verzi?

Acestea pot fi incadrate in categoria amenajarilor neconventionale care pot da nastere unor spatii unice, cu un puternic impact ecologic si estetic asupra intregului mediu inconjurator.

Amenajarile pot fi de tip intesiv (proiectarea si realizarea unor adevarate gradini la inaltime cu arbusti, copacei, flori, gazon etc.) si extensiv (utilizarea unor plante usor de intretinut precum diferite specii de flori, rezistente la conditii climatice extreme)

Indiferent de tipul de tipul amenajarii, marea provocare consta in armonizarea vegetatiei dorite de catre beneficiar cu sistemele constructive folosite pentru ca plantele sa beneficieze de o dezvoltare normala.

Insa, cu putin ajutor din partea specialistilor, sistemele de acoperisuri verzi nu incarca inutil constructiile si permit utilizarea teraselor. In plus, acestea protejeaza imobilele intr-o maniera eleganta, pentru o lunga perioada de timp.

Din ce este alcatuit un sistem complet?

Terasele verzi se pot instala atat pe suprafete mari precum acoperisuri industriale necirculabile sau terase circulabile private, cat si pe supafere restranse asa cum sunt terasele private sau acoperisurile necirculabile.

Astfel, pentru montarea vegetatiei pe o astfel de suprafata, se utilizeaza sisteme alcatuite din mai multe componente, asa cum sunt: straturi de protectie, straturi de egalizare si separatie, sisteme de drenaj si retinere a apei, straturi de filtrare, strat de pamant special - substrat bine drenat cu continut ridicat de minerale si scazut in materii organice, strat vegetal.

Pe langa acestea, se folosesc accesorii precum rigole de evacuare, cutii de control, guri de scurgere si multe alte produse specifice.

Terase verzi usor de intretinut, prietenoase cu mediul inconjurator

Acoperirea teraselor cu vegetatie reprezinta o tendinta aflata in continua dezvoltare in toate marile orase din tara.

Proiectate si implementate in conditii optime, acestea nu au nevoie de intretinere, sunt autonome, ofera protectie stratului de hidroizolatie, absorb excesul de emisii de CO2 si zgomotele puternice, pastreaza apa si absorb umiditatea din apa, imbunatatesc eficienta ernergetica si ofera culoare si viata oraselor.

Date de contact

Pentru a beneficia de sfaturile unui specialist, accesati www.odu.ro sau telefonati la numarul:

0744.556.594

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului