Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #gradina de vis #infrumusetare gradina

O gradina de poveste: cum sa-ti transformi visul in realitate

Una dintre modalitatile de a realiza un punct de atractie al gradinii tale este sa construiesti un colt special, cu tematica de basm. Inspira-te din literatura fantastica cu zane si elfi pentru a construi o zona deosebita in gradina ta. Aceasta va atrage in mod special copiii si ii va impresia si pe cei mari.

Cum se construieste, insa, o gradina de poveste? Pentru acest lucru ai nevoie de cateva figurine cu zane si mobilier in miniatura, ierburi ornamentale si plante cu flori.

1. Alege locul pentru gradina de basm

Alege un loc din gradina unde este soare cel putin 6 ore pe zi. Chiar daca nu crezi in zane, se spune ca florile care atrag aceste fapturi diafane sunt mari iubitoare de soare. Delimiteaza locul cu pietre, lemn sau alte materiale naturale, astfel incat aspectul sa fie unul cat mai salbatic. Imaginea pe care trebuie sa o obtii trebuie sa fie neregulata, romantica, cu linii difuze. Daca ai in apropiere si o sursa de apa, cu atat mai bine. Apa joaca un rol important in "magia" acestui loc pe care il creezi in gradina ta.

2. Alege plantele pentru gradina de basm

Foloseste plante cu flori parfumate si colorate. Nectarul acestora reprezinta hrana zanelor si, in plus, va atrage fluturii si albinele. Unele dintre cele mai potrivite plante pentru o gradina de basm sunt trandafirii si rozmarinul.

Adauga cateva plante aromatice pentru un plus de aroma si textura. Conform literaturii fantastice, plantele aromantice sunt indragite de zane si, in plus, in viata de zi cu zi le vei putea folosi in bucatarie.

Adauga apoi cateva tipuri de ierburi ornamentale. Acestea confera un aspect salbatic si atractiv, jucand rolul unor draperii care nu lasa sa se vada decat atat cat este necesar. Vei putea ascunde prin aceste ierburi mici statuete si figurine cu zane, gaze ornamentale si alte decoratiuni.

3. Opteaza pentru o casuta miniaturala

Incearca sa gasesti in comert sau construieste o casa in miniatura din lemn, in stil rustic. Cele mai potrivite casute sunt de tip cottage englezesc. Constructia trebuie sa aiba intrari si iesiri pentru a parea o adevarata casuta de poveste.



Foto: factorydirectcraft.com

4. Adauga figurine de basm

Poti gasi in comert zane de gradina, ideale pentru a fi asezate intr-un colt al gradinii, pentru un plus de magie. Figurina poate avea, de exemplu, un glob de sticla care se aprinde si isi schimba culoarea. Globul este alimentat de un panou solar. Un astfel de produs costa in jur de 90 lei.

Opteaza pentru animale in miniatura, potrivite pentru imaginea de basm pe care vrei sa o obtii. De exemplu, exista figurine ornamentale pentru ghivece sau gradina care se infig in pamant si au in capatul superior o cartita colorata, un iepuras etc.

Poti adauga si cateva felinare cu licurici. Aceste aparate au un aspect de felinar in exterior, fiind colectoare de lumina in timpul zilei. Razele de soare se transforma intr-un joc luminos la caderea intunericului. Felinarele pot fi puse pe jos sau suspendate cu un crampon. Un astfel de produs costa in jur de 100 lei.



Foto: adevarulshop.ro; youmago.ro

Foloseste decoratiuni cu pasarele pentru a inveseli gradina. Pasarile colorate sunt unele dintre cele mai potrivite alegeri pentru o gradina de poveste.



Foto: adevarulshop.ro

5. Adauga pietre frumoase

Plaseaza strategic cateva pietre naturale si aspectuoase. Se spune ca zanelor le place sa se aseze pe ele dimineata pentru a-si usca roua de pe aripi. Pietrele ofera un plus de atractivitate gradinii tale de basm.

Foto: industrystandarddesign.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare