Amenajarea gradinii

#aplicare ingrasaminte muscate #ingrijire muscate #muscate

Muscatele, plantele care nu au nevoie de ingrijiri speciale. Cu doar 3 trucuri simple te vei bucura de flori superbe tot anul

Muscatele sunt plante recunoscatoare: cresc repede, infloresc abundent, rezista mult timp, sunt puternice si nepretentioase. O locatie insorita, apa si multi nutrienti sunt cele mai importante cerinte pentru ca aceste flori populare de vara sa prospere din primavara pana in toamna. Daca indepartezi si frunzele si florile ofilite din cand in cand, muscatele tale vor fi fericite. Pentru cei care considera ca udarea, fertilizarea si igienizarea regulata ocupa prea mult timp, expertii de la Muscate pentru Europa (Pelargonium for Europe - PfE) au trei sfaturi utile. Folosindu-le, te poti asigura ca muscatele tale vor avea nevoie de foarte putina ingrijire de-a lungul timpului.

 

Sfatul 1: Foloseste rezervoare de apa sau sisteme automate de udare

Muscatele prefera locurile insorite. Chiar daca pot rezista cu usurinta perioadelor scurte de seceta datorita tulpinilor lor groase, totusi au nevoie de udare regulata pentru a creste abundent si a produce o multime de flori. In zilele foarte calde si in locuri pline de soare, poate fi chiar necesar sa udati si dimineata, si seara. Ghivecele sau jardinierele cu rezervor de apa reduc semnificativ nevoia de irigare. Prea scump? La fel de bine poti construi singur sisteme de udare, folosind sticle de plastic, de exemplu. Poti gasi online instructiuni despre cum sa faci acest lucru.

Sfatul 2: Foloseste ingrasamant cu eliberare lenta

Muscatele sunt plante „lacome”. Asta inseamna ca au cerinte deosebit de mari in ce priveste nutrientii. Pentru a oferi plantelor tale cea mai buna ingrijire posibila, va trebui sa adaugi ingrasamant lichid in apa dupa cateva saptamani, chiar daca compostul a fost prefertilizat. Daca nu vrei sa te deranjezi cu asta, amesteca un ingrasamant cu eliberare lenta in compost atunci cand plantezi muscatele.

Important: Pentru a te asigura ca aportul de nutrienti dureaza pana la sfarsitul sezonului de vegetatie din toamna, alege un ingrasamant care sa te tina noua luni. Daca temperatura creste peste 20°C, planta va utiliza de obicei nutrientii cu cateva saptamani inainte de sfarsitul asteptat al perioadei de fertilizare si va trebui sa fie refertilizata.

Sfatul 3: Alege soiuri cu autocuratare

Muscatele vor inflori si mai abundent daca indepartezi in mod regulat florile ofilite. Multi iubitori de plante se bucura de igienizare si o considera o activitate placuta. Daca tu nu consideri asta, exista soiuri de muscate cu care se igienizeaza singure. Sunt flori cu inflorire foarte abundenta, cu autocuratare, care inlatura singure florile ofilite. Aceste soiuri care se curata singure sunt ideale pentru jardinierele de balcon si cosurile suspendate.

Pentru sfaturi detaliate cu privire la toate aspectele ingrijirii muscatelor, te poti adresa comerciantilor specializati.

Pelargonium for Europe

Pelargonium for Europe este o initiativa de marketing a crescatorilor europeni de muscate Dümmen Orange, Elsner PAC, Florensis / P. van der Haak Handelskwekerij, Selecta One si Syngenta Flowers. Initiativa a fost fondata in 2016 cu scopul de a promova si asigura vanzarile de muscate pe termen lung. Campania este acum activa in 22 de tari. In Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania si Slovacia activitatile sunt extinse si sustinute prin finantare UE, ca parte a campaniei UE “Stars Unite a Europe in Bloom”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului