Amenajarea gradinii

#terasa #mobilier gradina #amenajare gradina #terasa iarna

Mobilier pentru gradina. Cum sa amenajezi ca sa te bucuri de terasa si iarna

Toamna blanda se va sfarsi in curand, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renuntam complet la clipele de relaxare pe balcon sau pe terasa. Iata ce trebuie sa achizitionezi cat mai repede pentru a beneficia si in sezonul rece de aerul curat.

Primul gand la venirea toamnei este ca trebuie sa strangi mobilierul de gradina si sa-l depozitezi printr-o debara pana la primavara. Nimic mai gresit. Expertii in amenajarea gradinii sustin ca iarna nu trebuie sa reprezinte un impediment pentru a te bucura de aerul curat. Astfel, pentru sezonul rece, mobilierul din aluminiu este indicat, indiferent daca este sau nu in combinatie cu lemn. Ce este important este ca aluminiul sa fie de calitate superioara, fiind indicata chiar si montarea sa in beton ca sa fii sigur ca vantul nu-ti va face o surpriza.


Si lemnul se adapteaza

De asemenea, specialistii spun ca si lemnul teack, mai ales cel brazilian, este potrivit pentru mobilierul de terasa. Desi acesta isi schimba culoarea (dintr-un maron roscat se transforma in gri), textura sa este una rezistenta. Daca optati pentru o mobila cu perne, este bine sa cautati textile sau alte materiaele impermeabile, care sa permita expunerea la frig si umezeala si umpluturi sintetice, mult mai durabile. Chiar si asa, pe cat posibil, incercati sa le depozitati departe de conditiile neprietenoase oferite de vreme.


Surse de incalzire

Semineul poate deveni un punct de atractie pentru terasa in sine, dar trebuie sa tinem cont si de latura sa practica. Daca spatiul va permite, nu ezitati sa investiti intr-un semineu care functioneaza cu lemne. Cu siguranta va va placea senzatia cand va incalziti in jurul sau, in trosnet de lemn si cu o cana de vin fiert in mana. Pentru un efect sporit, ziditi semineul in piatra sau caramida.



O alta varianta, mai ieftina, dar nu la fel de estetica, este cea a lampilor de incalzire. Le-ai vazut la terase si in alte locuri publice, dar acest lucru nu inseamna ca nu le poti avea si tu acasa. Costa aproximativ 200 de euro, dar te poate scuti de raceala.

Sursa foto: decoist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului