Amenajarea gradinii

#bar #gradina #amenajare gradina #masa de paste #sfaturi practice

Masa de Paste in gradina: cum sa amenajezi un bar in aer liber

Cand vrei sa iei masa de Paste in aer liber, nu te multumi doar cu o masa mare. Poti amenaja cu usurinta un bar in gradina, indiferent daca petreci Sarbatorile Pascale doar cu cateva rude sau cu mai multi invitati.

Poti amenaja un bar in aer liber si fara cheltuieli suplimentare. Un bar cu mobilier special de gradina poate arata excelent, dar nu este un element esential pentru masa de Paste in gradina.


Mobilierul de gradina pentru masa de Paste

Din moment ce asiguri deja scaune suficiente la masa principala, barul nu necesita intotdeauna scaune speciale. Nu ai nevoie nici de mobilier scump pentru bar. Poti utiliza o masa inalta pe care asezi o fata de masa frumoasa sau poti folosi alte piese de mobilier, de la cufere inalte pana la dulapuri pe care le poti muta temporar in gradina.

Cel mai important criteriu pentru un bar reusit este insa locatia. Ar fi bine sa gasesti un loc adapostit. Daca nu ai la dispozitie o streasina mare sau o umbrela de soare, poti instala barul in aer liber chiar sub crengile unui copac.


Idei pentru un bar in aer liber

Daca ai o gradina mare si masa de Paste va fi la distanta de bar, este important sa instalezi si cateva scaune sau cel putin perne comode care pot fi puse chiar direct pe iarba.

De la barul pentru masa de Paste in gradina nu pot lipsi vinul rosu si tuica, dar nu te limita la aceste doua bauturi. Poti oferi si alte tipuri de tarie, de la vodca la rom, care sunt delicioase in combinatii cu sucuri naturale de fructe.



Atunci cand masa principala este deja foarte aglomerata, poti utiliza barul cu un scop dublu. Pe langa bauturi, poti instala aici si cozonacul si pasca. Taie-le in felii la scurt timp inainte de sosirea musafirilor, pentru a se putea servi singuri cu usurinta.

Renunta la sucurile acidulate si foarte dulci pentru barul in aer liber si ofera celor dragi sucuri proaspete de fructe. Poti chiar pregati un punch special de vin rosu.

Pentru a finaliza experienta unui bar in aer liber de Paste, ofera si umbrelute pentru cocktailuri sau alte accesorii si elemente decorative pentru bauturi si pahare: de la fructe proaspete (lamai, lime, capsune etc.) pana la frunze proaspete de menta si busuioc.

Sursa foto: houseideas.org, housetohome.co.uk, brookevstheworld.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului