Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #alei gradina

Mandru de gradina ta: alei splendide cu design mozaical din care sa te inspiri

O cale foarte simpla prin care poti deveni cu adevarat mandru de gradina ta este sa o amenajezi cu alei infrumusetate printr-un design mozaical deosebit. Acest stil de origine mediteraneana a fost adoptat cu multe decenii in urma de europeni, gratie impactului deosebit pe care il exercita asupra peisajului unui spatiu verde.

Mozaicul castiga tot mai multa popularitate in tendintele amenajarii gradinilor moderne, datorita frumusetii pe care o confera spatiului, folosind putine materiale, insa oferind posibilitati nelimitate din punct de vedere ornamental.


Structura aleilor mozaicale in gradina

Materialul de baza pentru construirea aleilor mozaicale in gradina sunt pietrele, de aproape aceeasi dimensiune si in nuante diferite.

In functie de textura pietrelor, se poate adauga mai multa expresivitate mozaicului, insa mai exista posibilitatea combinarii pietrelor cu caramizi sau ceramica, pentru un rezultat cu adevarat original.


Aleea mozaicala cu design de covor

Marele avantaj al decorarii aleilor din gradina cu design mozaical este acela ca iti permite sa imiti oricare alte obiecte decorative pe care le apreciezi. De pilda, poti amenaja aleea din fata prispei cu un design mozaical care imita un covor, care sa creeze o atmosfera calda, primitoare, specifica interiorului casei.


Aleea mozaicala cu cercuri si spirale

Aceasta este o varianta de alee mozaicala pe care o poti alege pentru aleea amenajata chiar de tine. Ai nevoie de pietre de diferite culori si texturi, cu care sa realizezi forme circulare diverse, fara un tipar anume.


Aleea mozaicala cu motive florale

Motivele florale pentru aleea mozaicala se potrivesc de minune in gradina, intensificand frumusetea naturii si a plantelor din jur.


Aleea mozaicala artistica

Imaginatia nu trebuie sa cunoasca frontiere atunci cand te joci cu modul in care combini elementele unei alei mozaicale. Poti incerca chiar sa realizezi portrete originale sau, de ce nu, forme de animale si insecte, daca ai o astfel de viziune.



Surse foto: interiorholic.com, xmarksthescot.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului