Amenajarea gradinii

#copac #amenajare gradina #liliac #liliac indian #copac inflorit

Liliacul indian, arbustul de care ai sa te indragostesti

Iti imaginezi un pom plin de flori din iulie pana in septembrie? Ei bine, liliacul indian are particularitatea de a ramane inflorit aproape trei luni pe an. Florile lui roz-violet vor fi un adevarat spectacol de culoare in gradina ta. Iata cum trebuie sa-l ingrijesti pentru a te putea bucura de el!

Liliacul indian, cunoscut si sub numele de Lagerstroemia indica, este un arbust foios foarte decorativ. Poate atinge inaltimi de la 3 pana la 8 metri. Exista si soiuri pitice, asa ca e bine sa stii din timp ce tip de liliac iti alegi.

Intrucat este specific zonelor calde, mediteraneene, desi este peren, nu tolereaza temperaturile foarte scazute.

Lagerstroemia indica e plin de flori timp de trei luni pe an, iar daca pe masura ce se ofilesc le indepartezi pe cele trecute, el va continua sa dea flori noi. Insa nu doar florile sunt extrem de frumoase si de placute. Toamna, inainte de cadere, frunzele capata o nuanta roscata, uneori portocalie. Si scoarta liliacului indian este foarte frumoasa. Are culoarea roz-cenusie, iar toamna se exfoliaza.

Cum il plantezi

Sursa foto: sticklelm.com

Pentru ca un rasad de Liliac indian sa poata fi plantat in pamant trebuie sa aiba cam 25-30 de centimetri inaltime. Perioada optima in care poate fi plantat este martie-noiembrie, pana sa dea inghetul.

Prefera locurile insorite, cat mai expuse la lumina, de aceea e bine sa alegi cu atentie zona din gradina in care decizi sa il plantezi.

Sapa o groapa cu circumferinta de doua ori mai mare decat cea a radacinii liliacului. Aseaza pomisorul ing groapa si umpla-l cu pamant imbibat cu multa apa. E bine sa pui apoi un strat de trei centimetri de mulci, care sa ii protejeze bine radacina.

Cum il ingrijesti

Sursa foto: southernlagniappe.blogspot.com

Liliacul indian are nevoie de apa cam o data pe saptamana iarna si in perioadele secetoase. In schimb, in primele doua luni de la plantare trebuie udat de cinci ori pe saptamana.

E bine ca, o data pe an, primavara, sa aplici un ingrasamant cu continut ridicat de azot. Daca vrei ca liliacul sa ia forma unui copac inalt, drept, este important sa tunzi lastarii care se dezvolta in partile laterale.

Sursa foto: crapemyrtle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare