Amenajarea gradinii

#gradina #amenajarea gradinii #burlan #lant ploaie # con uri brad

Lanturile pentru ploaie, decoratiuni moderne care pot inlocui burlanele uzate

Lanturile pentru ploaie sau rain chains sunt decoratiuni relativ noi, care pot inlocui cu succes un burlan vechi si uzat. La noi, lanturile pentru ploaie inca sunt rar intalnite, deoarece multi proprietari de case prefera sa foloseasca in continuare burlane, chiar daca aspectul acestora nu este tocmai estetic.

 

Cum functioneaza un lant pentru ploaie

 

Trebuie sa stii ca lantul pentru ploaie, intr-adevar, nu este la fel de eficient precum un burlan, insa il poate inlocui cu succes, intrucat are capacitatea de a ghida scurgerea apei la fel precum clasicul tub din tabla sau PVC.

Lantul pentru ploaie indeplineste in primul rand un rol estetic, fiind folosit pentru prima data de japonezi. Principiul dupa care functioneaza un lant pentru ploaie este urmatorul: mai multe obiecte de acelasi fel, prinse intre ele cu un lant sau unite direct, permit scurgerea apei pe verticala, ca intr-o cascada. Miscat de vant, lantul produce un zgomot lin si calmant, perfect pentru a insoti o ploaie placuta de vara.

Sigur, daca vorbim despre ploi foarte abundente, lantul pentru ploaie nu este tocmai cea mai buna alegere, dar macar pentru efectul estetic il poti prinde langa un burlan sau de crengile copacilor din gradina. Iata cateva modele de lanturi pentru ploaie care pot inlocui burlanele uzate sau cel putin iti pot infrumuseta colturile casei.

Lanturi pentru ploaie din ghivece

Daca ai mai multe ghivece mici si un lant pe care sa le prinzi, poti obtine o decoratiune spectaculoasa. Dupa cum observi, apa se va scurge din ghiveci in ghiveci pana jos. La baza, poti amplasa un butoi sau un alt recipient mai mare, in care sa colectezi apa de ploaie. Ulterior, apa poate fi folosita pentru udarea gradinii.

 

Lant pentru ploaie din conuri de brad

Daca ai putina creativitate, nu trebuie sa cheltuiesti niciun ban pentru a avea un lant pentru ploaie inedit si spectaculos. Strange cateva conuri de brad din parc sau din padure si prinde-le intre ele cu sarma, apoi agata decoratiunea de buza acoperisului. Cand va ploua, apa se va scurge de-a lungul conurilor.

Lant pentru ploaie din zale

Lantul din zale este o decoratiune simpla si banala, insa arata mai bine decat un burlan si poate emite sunete placute atunci bate vantul. Zalele pot fi gata cumparate, dar le poti face si tu din diverse obiecte, cum ar fi furculite vechi.

 

Lant pentru ploaie din tacamuri

Si pentru ca tot veni vorba, iata un lant pentru ploaie realizat chiar din tacamuri indoite in asa fel incat sa poata fi prinse intre ele.

Sursa foto: architecturedesigns.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare