Amenajarea gradinii

#mobilier gradina #mobila gradina #intretinere mobilier gradina #mobila exterior

Invata sa cureti corect mobilierul de gradina

Mobilierul de gradina are nevoie de o intretinere constanta pentru a se pastra in cele mai bune conditii de la un an la altul. Ideal este ca pe timp de iarna sa il adapostesti intr-o magazie, iar in restul anului sa il cureti de cel putin patru ori. Iata cum trebuie ingrijita mobila de exterior.

Mobilier de lemn

Mobila din lemn se curata folosind un sapun cu un continut mediu de grasimi dizolvat in apa calda. Poti sa faci o solutie de curatat mai puternica folosind un sfert de ceasca de amoniac, doua lingurite de otet si o cana de apa. Lemnul dur trebuie slefuit si uns cu solutii de protectie in fiecare an. Mobilierul din impletituri va trebui stropit cu furtunul la o luna, o luna si jumatate pentru a-l curata de praf.

Mobilier metalic

Fie ca este vorba de aluminiu, fonta turnata sau fier forjat, metalul din care este realizata mobila ta de exterior are o problema clara: oxidarea. Mobila de aluminiu se poate curata cu un amestec de 1:1 facut din otet alb si apa. Spala cat mai des piesele din aluminiu pentru a le pastra stralucirea. Indeparteaza constant rugina de pe mobilierul din fier. Dupa ce cureti de rugina si revopsesti partile afectate, poti aplica un strat protector sau doua de ceara de masina.

Mobilier din sticla

Tabliile din sticla ale masutelor de exterior vor trebui curatate cu carpe cat mai fine, neabrazive, pentru a nu zgaria suprafata geamului. Cele mai bune produse pentru indepartarea murdariei raman solutiile de curatat vase si spray-urile de curatat geamuri.

Curata atat suprafata superioara cat si pe cea inferioara a geamului de la masa din gradina. Sterge suprafetele de sticla cat mai des cu lavete din microfibre sau cu servetele de hartie. Pe perioada in care nu folosesti aceasta mobila nu strica sa o acoperi cu o prelate de protectie.

Mobilier din plastic

Mobila din plastic poate capata zgarieturi daca nu o cureti in mod corespunzator. Foloseste carpe moi pentru indepartarea petelor si aplica solutii de curatare facute in casa. Plasticul colorat se curata cu o solutie facuta dintr-un sfert de ceasca de otet alb si o cana de apa calda. Pentru plasticul alb este bine sa eviti inalbitorii si produsele de curatare pe baza de clor. La final, poti aplica un strat protector de ceara de masina.

Sursa foto: images.tentebranda.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului