Amenajarea gradinii

#gradina de legume #insecticide #insecticide naturale

Insecticide naturale pentru gradina de legume

Coloniile de insecte si viermi au transformat gradina ta de legume in campul lor de joaca? Ai folosit diverse tipuri de insecticide, insa actiunile tale nu au avut niciun rezultat? Poti incerca si insecticidele naturale, care nu afecteaza dezvoltarea plantelor si nu contin substante chimice nocive.

In functie de legumele pe care le cultivi in gradina, metodele de a scapa de insectele daunatoare sunt diferite. Insa, acest lucru iti poate da mari batai de cap si iti va consuma timpul. Astfel, poti folosi insecticide naturale, care se potrivesc oricarui tip de legume.


Cele mai utile insecticide naturale


Frunze de tomate. Intr-un blender amesteca cateva frunze de tomate cu o lingurita de amidon si 1,5 litri de apa. Scurge bine amestecul si transfera intr-un pulverizator. Pulverizeaza peste legumele din gradina si in scurt timp vei scapa de furnici, dar si de alte insecte daunatoare.

Sapun si ulei vegetal. Foloseste orice tip de sapun lichid, cu o consistenta delicata. Amesteca 100 ml de sapun cu 400 ml de ulei vegetal. La fiecare lingura de amestec adauga cate un litru de apa. Pulverizeaza apoi aceasta solutie pe ambele parti ale frunzelor plantelor din gradina ta.

Ai grija sa nu folosesti o solutie prea concentrata, deoarece poti distruge plantele. Chiar daca este o metoda meticuloasa, care necesita multa rabdare, rezultatele vor fi pe masura, iar in gradina ta de legume nu vor mai exista insecte periculoase.

Spray cu usturoi. Toaca marunt patru catei de usturoi si apoi amesteca-i cu un litru de apa. Lasa la macerat peste noapte. De asemenea, poti fierbe cateii de usturoi intr-o cana de ulei de parafina. Adauga apoi cativa fulgi de sapun, amesteca bine, pana cand sapunul se dizolva si transfera intr-un pulverizator. Pulverizeaza aceasta solutie peste frunzele plantelor din gradina.

De asemenea, in acest amestec mai poti adauga si ardei iute sau ceapa. Usturoiul ajuta la eliminarea din gradina a paianjenilor, iepurilor, tantarilor si a altor insecte daunatoare. Amestecul este de mare ajutor in special culturilor de busuioc.

Amestec de cuisoare. Zbrobeste cateva cuisoare si amesteca pudra rezultata cu un litru de apa. Lasa la macerat peste noapte si apoi foloseste pentru pulverizarea plantelor. Mirosul puternic al cuisoarelor indeparteaza o serie de insecte daunatoare.

Spray cu pelin. Intr-o cratita fierbe 15 mg de frunze de pelin intr-un litru de apa. Lasa la fiert timp de 40 de minute. Lasa apoi lichidul sa se raceasca si pulverizeaza peste plante. Aceasta solutie este extrem de puternica si trebuie folosita doar pentru eliminarea insectelor mari.

Amestec de suc de usturoi si lapte. Intr-un litru de apa amesteca 30 ml de suc de usturoi, 10 ml sos de tabasco, 30 ml lapte si 20 ml sampon pentru bebelusi. Amesteca foarte bine toate ingredientele si pulverizeaza peste plante. Repeta operatiunea la fiecare 10 zile.


Avantajele insecticidelor naturale


Principalul avantaj al insecticidelor naturale este ca te ajuta sa scapi rapid de insectele si daunatorii din gradina de legume, fara a vatama plantele. Aceste solutii nu contin substante chimice puternice, iar mirosul lor puternic indeparteaza insectele periculoase.


Sursa foto: gardeninginfozone.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului